Suïssa aprova en un referèndum el matrimoni entre persones del mateix sexe

Un 64% dels ciutadans que participen en la consulta es pronuncien a favor d’aquesta iniciativa

Suïssa aprova en un referèndum el matrimoni entre persones del mateix sexe

Suïssa aprova en un referèndum el matrimoni entre persones del mateix sexe / EFE

EFE

Suïssa va aprovar ahir mitjançant un referèndum el matrimoni entre persones de mateix sexe, cosa que permetrà que aquestes parelles puguin adoptar fills o tenir accés a les tècniques de reproducció assistida en el cas de les dones. Un 64% dels suïssos que van votar en aquesta consulta es van pronunciar en favor d’aquesta iniciativa, que va ser plantejada pel govern després de vuit anys de debats polítics i parlamentaris sobre la necessitat de reconèixer a les parelles del mateix sexe drets i deures respecte les parelles heterosexuals.

Amb l’excepció del partit de dreta radical UDC, de certs grups religiosos i d’altres que defensaven que el matrimoni havia d’estar reservat a una parella formada per un home i una dona, la resta de formacions polítiques donaven suport a la iniciativa.

Suïssa es converteix així en el trentè país del món a acceptar aquesta figura matrimonial i surt així del petit grup de països d’Europa occidental que encara no han legalitzat el matrimoni homosexual, en el qual han quedat Itàlia, Grècia i Liechtenstein, encara que els tres compten amb figures legals de diferent tipus que reconeixen aquestes unions.

Fins ara, Suïssa regulava la unió de dues persones del mateix sexe a través de les «aliances registrades», una figura aprovada el 2007 i que els ha garantit des de llavors els mateixos drets que els esposos heterosexuals.