Un atac amb míssils a Jiddah, en ple gran premi de Fórmula 1

Mentre Leclerc feia el millor temps als lliures 1 del GP d'Aràbia Saudita, un míssil ha impactat a una refineria propera d'Aramco | Els rebels houthis del Iemen ja van atemptar la setmana passada amb drons i míssils diversos punts de la ciutat

Una explosió prop del circuit de l'Aràbia Saudita ha fet saltar totes les alarmes

Una explosió prop del circuit de l'Aràbia Saudita ha fet saltar totes les alarmes / Twitter

Laura López Albiac

Mentre en el circuit Corniche de Jiddah s'estava celebrant la primera sessió lliure del Gran Premi de l'Aràbia Saudita de Fórmula 1, amb Charles Leclerc marcant el millor crono sobre la pista, un nou atac amb míssils per part dels rebels houthis del Iemen ha causat un gran incendi en les instal·lacions de la companyia saudita Aramco, patrocinador oficial de la Fórmula 1.

Aquest grup finançat no oficialment per l'Iran ja havia atacat la setmana passada diversos punts estratègics a la ciutat de Jiddah, amenaçant entre altres interessos saudites, a la petroliera Aramco, la qual cosa va provocar molts dubtes sobre si s'havia de celebrar el gran premi.

Les autoritats saudites van fer un comunicat dient que s'extremarien les mesures de seguretat i que la família de la Fórmula 1 no corria cap perill. De moment i després del nou atac, els vols amb destinació a Jiddah s'estan desviant a altres aeroports del país.

No és la primera vegada que un esdeveniment esportiu a l'Aràbia Saudita és objectiu dels insurgents. En el passat Ral·li Dakar França ja va investigar com a 'terrorisme' l'incident sofert el 30 de desembre pel camió d'assistència de l'equip Sodicars en Jiddah. Un dels seus integrants, Mayeul Barbet, va relatar que "no va ser accident sinó un atemptat amb bomba malgrat la insistència de les autoritats saudites que mantenen la tesi de l'accident i l'explosió del motor. La bomba col·locada sota els pedals va explotar després d'haver recorregut 500 metres des de l'hotel". El pilot Philippe Boutron va patir greus lesions.

Només un dia després es va sospitar d'un altre atemptat quan un camió que havia d'utilitzar com a habitatge en carrera la italiana Camélia Liparoti i el seu navegant català Xavier Blanco va explotar i va acabar en flames.