Per aclamació, com volia. Alberto Núñez Feijóo va ser elegit ahir nou president del PP. El 98,35% dels compromissaris del partit reunits a Sevilla van donar suport a la seva candidatura, que era l’única que es presentava al 20è congrés del partit. A ell s’han encomanat els conservadors per recuperar la moral i cosir les ferides que deixa la guerra entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso. El polític gallec és conscient de la il·lusió que ha despertat en els seus companys de files: «Només puc empatar les vostres expectatives», els va dir.

Feijóo (Orense, 60 anys) es va comprometre amb ells a fer una oposició constructiva al Govern de Pedro Sánchez i a guanyar-lo quan pugui a les urnes. «Jo no vinc a insultar al president del Govern», va afirmar davant el plenari en el seu primer discurs com a líder del PP. No és la primera vegada que pronuncia aquesta frase, que desperta en la memòria aquell reguitzell de desqualificacions que Casado va llançar al dirigent socialista en 2019.

En la seva al·locució no va donar cap pista sobre com serà la relació amb Vox, que és el principal problema del PP en aquests moments, encara que va demanar que es deixi de «repartir carnets» de qui és «més patriota». «Aquí cabem tots», va etzibar entre aplaudiments, en un intent de recuperar als votants que s’han decantat pel partit de Santiago Abascal. El discurs va agradar molt als alts càrrecs del PP. Alguns van considerar que havia demostrat que «és un home d’Estat». «Quin canvi», «quina tranquil·litat», deien alguns altres, membres d’un partit on hi ha ganes que arribi la calma després de setmanes d’agitació per les acusacions entre Casado i Ayuso.