Diari de Girona

Diari de Girona

Feijóo fa el salt al Senat per poder enfrontar-se amb Pedro Sánchez

Juan Serrano renuncia avui al seu escó a la cambra alta per fer un forat al nou líder del PP

Després de ser elegit nou líder del PP en substitució de Pablo Casado i presentar la seva dimissió com a president de Galícia, a Alberto Núñez Feijóo li quedava per fer un important pas: buscar-se un lloc a Madrid des del qual fer oposició a Pedro Sánchez, enfrontant-se directament amb el president del Govern. Ho farà en els propers dies, a través de la seva designació autonòmica com a senador, tal com s’havia apuntat en els darrers dies.

Fonts del PP van informar ahir que Juan Serrano, fins ara amb escó a la cambra alta, renunciarà avui al seu càrrec. Després, els populars gallecs proposaran Feijóo per ocupar aquesta vacant. «D’aquesta manera, els propers dies es formalitzarà la sortida de Feijóo de la Xunta de Galícia (on seguia sent president en funcions i serà substituït per Alfonso Rueda), es finalitzarà el procés del seu relleu al PP gallec i s’activarà la seva arribada al Senat», va explicar el partit.

El pas permetrà a Feijóo llançar preguntes a Sánchez i enfrontar-s’hi cara a cara en un hemicicle, ja que el dirigent popular no té escó al Congrés a diferència del seu predecessor, Pablo Casado. El cap de l’executiu sol acudir a la cambra alta com a mínim una vegada al mes per sotmetre’s a les sessions de control. A partir d’ara, amb el Govern en un moment molt delicat, el PP el pressionarà perquè hi vagi amb més freqüència.

Compartir l'article

stats