Diari de Girona

Diari de Girona

L’equip de Casado diu que Feijóo coneixia l’acord sobre el CGPJ

L’intercanvi d’nformació s’hauria produït entre Egea, exsecretari general, i González Pons, actual responsable de Política Institucional

Alberto Núñez Feijóo i Pablo Casado, en una imatge d’arxiu. | EUROPA PRESS

La direcció del PP que lidera Alberto Núñez Feijóo va ser informada que hi havia un principi d’acord amb el Govern per renovar el Consell General del Poder Judicial, segons van assenyalar a El Periódico de España, del mateix grup que aquest diari, fonts de l’equip de l’expresident del partit Pablo Casado.

L’intercanvi de l’esmentada informació s’hauria produït, segons aquestes mateixes fonts, entre l’exsecretari general Teodoro García Egea i l’actual responsable de Política Institucional, Esteban González Pons, durant la reunió que tots dos van fer dins del procés obert per la direcció sortint i l’entrant per al traspàs de la documentació.

La versió d’aquestes fonts contrasta en part amb l’oferta aquest dijous per Feijóo, que va destacar que aquest document que pràcticament haurien tancat Egea i el seu interlocutor del Govern, el ministre Félix Bolaños, no va ser analitzada en cap moment pel seu equip.

Va afegir aquest dijous en un acte amb mitjans a Galícia que quan es va entrevistar amb Casado per a l’esmentat intercanvi, no li va referir aquest principi d’acord, l’existència del qual va revelar el diari ‘El País’. L’Executiu i el PP de Casado l’haurien compartit la tardor de l’any passat.

Les versions de la direcció desmuntada al febrer i de la direcció creada per Feijóo després del Congrés nacional del partit difereixen en part. Pons va reconèixer que sí que va veure el text, cosa que és compatible amb el fet que no es tractés en un dels comitès de direcció portats a terme des de l’arribada de l’expresident de la Xunta.

Sense validesa

Més dubtós és que Pons no n’hagués explicat res al seu líder. En qualsevol cas, la cúpula actual dels populars va destacar que en la seva negociació amb el Govern tal document no ha tingut validesa.

Fa més de 1.300 dies que el Consell General del Poder Judicial no es renova. Falta menys d’un mes per a l’obertura del nou curs dels jutges.

Compartir l'article

stats