Almenys 32 persones han mort, entre elles molts nens, pels trets amb un rifle d'un ex policia en una guarderia del nord-est de Tailàndia, segons han informat a Efe els serveis d'emergència.

El sospitós, de 34 anys i que va ser apartat del cos arran de delictes de possessió de droga, s'ha suïcidat després de l'atac, ha informat la Policia en el seu compte de Facebook.

"Confirmem que el criminal s'ha disparat a si mateix i ha mort", va apuntar la Policia en un perfil oficial de Facebook, mentre que els serveis de rescat han apuntat que abans de llevar-se la vida també ha matat a la seva dona i el seu fill.

El presumpte assaltant ha disparat amb un rifle automàtic als presents en una escola infantil localitzada a la província de Nongbua Lamphu, que generalment acull a nens d'entre 2 i 5 anys, abans de fugir en una furgoneta.

Les imatges facilitades per la Policia mostren desenes de cadàvers escampats per diferents espais.

Molts dels ferits, la xifra exacta dels quals encara es desconeix, han estat traslladats a l'hospital Nong Bua Lamphu, que ha sol·licitat "amb urgència" que els ciutadans donin sang de tots els tipus, segons mitjans locals.

Familiars de les víctimes s'han dirigit al recinte que va ser acordonat per la policia, i molts d'ells han sucumbit a la desesperació, segons s'aprecia en imatges i vídeos que circulen en les xarxes socials.

El primer ministre del país, Prayut Chan-ocha, ha expressat les seves condolences a les famílies.