Diverses ambaixades d'Ucraïna a Europa reben "paquets sagnants" amb ulls d'animals

Placa de l'embaixada d'Ucraïna a Madrid

Placa de l'embaixada d'Ucraïna a Madrid / Gustavo Valiente - Europa Press - Arxiu

EP

Les ambaixades d'Ucraïna en almenys cinc països europeus han rebut diversos "paquets sagnants" que contenien parts del cos d'alguns animals, principalment ulls, segons ha informat el Ministeri d'Exteriors del país.

Durant els últims dies, les institucions diplomàtiques ucraïneses a tot el món han estat objecte d'actes de "terror i intimidació" en els quals s'ha vist involucrada Rússia, tal com ha explicat.

Així, el Govern ucraïnès ha assenyalat que aquest tipus de paquets han arribat a les ambaixades del país a Hongria, Països Baixos, Polònia, Croàcia i Itàlia, encara que també s'han registrat enviaments sospitosos en consolats del país a Polònia, República Txeca i Itàlia.

"Els paquets en si mateixos estaven mullats amb un líquid d'olor característica i feien una certa pudor. Estem estudiant el significat d'aquests missatges", ha indicat Oleg Nikolenko, portaveu del Ministeri, en un comunicat.

Així mateix, ha explicat que diverses persones han irromput en la residència de l'ambaixador d'Ucraïna al Vaticà i en l'Ambaixada del país al Kazakhstan en el marc d'una sèrie d'atacs contra les legacions diplomàtiques del país, com la presència d'una carta amb un mecanisme de detonació trobada en l'Ambaixada d'Ucraïna a Espanya, on un treballador ha resultat ferit lleu.

"Tenim motius per a pensar que s'ha iniciat una campanya ben planejada de terror i intimidació contra les ambaixades i consolats d'Ucraïna. Incapaç de detenir a Ucraïna en el front diplomàtic estan tractant d'intimidar-nos. Tanmateix, puc dir que això no donarà resultat. Continuarem treballant de manera efectiva per a aconseguir la victòria a Ucraïna", ha assenyalat el ministre d'Exteriors, Dimitro Kuleba.

Les forces ucraïneses estan cooperant amb les autoritats d'aquests països per a investigar tots els casos i analitzar les amenaces rebudes. Mentrestant, les delegacions diplomàtiques ucraïneses a l'exterior han estat posades sota el màxim nivell d'alerta i seguretat seguint ordres del propi Kuleba.

"Demanem a tots els governs estrangers que garanteixin la màxima protecció de les institucions diplomàtiques ucraïneses seguint la Convenció de Viena sobre Relacions Diplomàtiques", ha recalcat.

Aquests enviaments s'han conegut l'endemà passat que l'Ambaixada ucraïnesa a Madrid rebés un paquet amb material pirotècnic dirigit a l'ambaixador, Serhei Pohoreltsev, i l'empleat que el va obrir sofrís ferides lleus.