Dimiteix el president de Renfe per l'error de disseny de 31 trens destinats a Cantàbria i Astúries

El nou president serà Raül Blanco i David Lucas assumirà la secretaria d'Estat de Transports

Imatge d'arxiu del president de Renfe, Isaías Taboas

Imatge d'arxiu del president de Renfe, Isaías Taboas / ACN

ACN

El president de Renfe, Isaías Taboas, ha dimitit per l'escàndol generat per l'error de disseny de 31 trens que no passen pels túnels i que havien d'anar destinats a Cantàbria i Astúries, segons ha avançat la Cadena SER aquest dilluns i confirmen fonts de Renfe. La secretària d'Estat de Transports, Isabel Pardo de Vera, també ha estat cessada pel mateix motiu. Fa dues setmanes Renfe i Adif van cessar respectivament el gerent d'Àrea de Gestió de Material de Renfe viatgers i el titular del Departament d'Inspecció i Tecnologia de via per l'error.

La notícia ha transcendit poc abans de la reunió que mantindrà la ministra de Transports, Raquel Sánchez, amb els presidents d'Astúries i Cantàbria a la seu del Ministeri aquest dilluns a la tarda. Posteriorment, Sánchez compareixerà davant dels mitjans de comunicació.

El nou president serà Raül Blanco i David Lucas assumirà la secretaria d'Estat de Transports

El nou president de Renfe serà el català Raül Blanco, que fins al desembre va ser secretari general d'Indústria i Pime al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Fonts del Ministeri de Transports han informat aquest dilluns a la tarda d'aquest relleu així com del canvi en la secretaria d'Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que assumirà David Lucas, fins ara secretari general d'Habitatge al mateix departament encapçalat per la ministra Raquel Sánchez.

Amb el nomenament de Blanco, el socialista català passa del Ministeri d'Indústria a Renfe dos mesos després de ser cessat en el marc de la remodelació del departament de Reyes Maroto. Blanco va estar a càrrec de la negociació de la reindustrialització de les plantes de Nissan a Catalunya -que encara no està tancada del tot- així com del PERTE dedicat a l'automoció.