La fiscalia demana a Llarena que dicti ordre de detenció internacional contra Puigdemont

L'ordre també afecta l'exconseller Toni Comín

Carles Puigdemont.

Carles Puigdemont. / Europa Press

EFE

La Fiscalia ha demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que torni a ordenar la cerca i captura i ingrés a la presó de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín després de la retirada de la seva immunitat per la justícia europea.

La Fiscalia sol·licita al jutge instructor de la causa del "procés" que actuï contra Puigdemont i Comín per delicte de malversació, que comportaria pena de presó entre sis i dotze anys a causa de l'elevada quantia dels fons que presumptament haurien desviat.

En concret, demana que s'emeti una ordre de cerca i captura internacional i una altra d'ordre europea de detenció i entrega. 

Puigdemont ironitza sobre la petició de la Fiscalia

Carles Puigdemont ha ironitzat amb la decisió de la Fiscalia del Tribunal Suprem de demanar al jutge Llarena que cursi noves ordres de detenció contra ell i Toni Comín. “Un dia ets decisiu per fer govern a Espanya, l’endemà Espanya ordena el teu arrest”, ha assegurat Puigdemont en un missatge a Twitter on ha compartit la informació sobre la petició de noves euroordres.