Un avís de bomba a Madrid obliga a desallotjar 150 persones

La Policia Nacional investiga una amenaça de bomba al Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació (CDTI), on se celebrava un esdeveniment que uneix la comunitat científica amb l'OTAN

Amenaça de bomba en un edifici del carrer Recoletos.

Amenaça de bomba en un edifici del carrer Recoletos. / José Luis Roca

Ana Ayuso

Un avís de bomba al Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació (CDTI), organisme dependent del Ministeri de Ciència i Innovació, ha obligat la Policia Nacional a desallotjar al voltant de 150 persones.

El CDTI s'ubica al  carrer del Cid, número 4 , al centre de Madrid. L'alerta de bomba s'ha rebut cap a les 14.30 d'aquest dimecres i les autoritats investiguen si es tracta d'un avís positiu o negatiu.

Han estat intervinguts els  carrers de Villalar, Recoletos, Villanueva i el propi carrer del Cid. Cap a les 16.15 hores, el carrer de Villalar s'ha reobert.

Al Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació s'estava celebrant al moment de l'alerta un esdeveniment del Programa Ciència per a la Pau i la Seguretat (SPS), que uneix la comunitat científica  amb l' OTAN.

“He d'entrar a treballar”. "La meva casa és en aquest carrer". "He de treure el cotxe del pàrquing". Totes les peticions han rebut la mateixa resposta negativa de les desenes d'agents de la Policia Nacional que van acudir al lloc de l'amenaça d'explosius.

Agents de Policia tallen el carrer Recoletos de Madrid per l'amenaça de bomba en un edifici.

Agents de Policia tallen el carrer Recoletos de Madrid per l'amenaça de bomba en un edifici. / JOSÉ LUIS ROCA

"Ens han desallotjat a tots, segons sembla ve un helicòpter…  ens han dit que hi ha una amenaça de bomba al carrer del Cid", ha dit una testimoni, encara descol·locada per l'alerta. 

"En un moment s'ha omplert tot de policies i ens han enviat fins i tot al carrer del davant de Recoletos, que no podíem estar ni al peu del carrer", afegia aquesta mateixa dona, que vigilava, juntament amb altres ciutadans, les actuacions de les autoritats.

Esdeveniment a Casa Amèrica amb Calviño

Segons han informat agents de la Policia Nacional, aquest avís de bomba no està relacionat amb la  Conferència de CAF-banc de desenvolupament d'Amèrica Llatina 2023 , que reuneix autoritats de la Unió Europea, Amèrica Llatina i el Carib, a la Casa d'Amèrica de Madrid, a escassos 200 metres del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació.

A aquest enclavament hi ha acudit aquest matí la vicepresidenta primera i ministra d'Economia i Transformació Digital en funcions del Govern d'Espanya, Nadia Calviño, que s'ha encarregat de col·laborar en l'obertura d'aquesta conferència.