Almenys vint morts en un tiroteig a Maine, amb el sospitós a la fuga

Al menos veinte muertos en un tiroteo en Maine (EE.UU.), con el sospechoso a la fuga

Al menos veinte muertos en un tiroteo en Maine (EE.UU.), con el sospechoso a la fuga

EFE

Almenys una vintena de persones han mort en un parell de tirotejos a la ciutat de Lewiston, en l'estat de Maine (els EUA) mentre el sospitós es troba encara a la fuga, segons mitjans estatunidencs, que citen a fonts policials.

Segons la cadena CNN, que cita a un càrrec de la ciutat, la xifra s'eleva ja a 22 morts i almenys altres 50 persones han resultat ferides. El número coincideix amb el que ha donat poc abans la cadena Fox News. Altres mitjans confirmen almenys una desena de morts, si bé encara no hi ha dades oficials.

La cadena NBC, que en un principi va parlar de 22 morts, va actualitzar poc després la xifra a entre 15 i 20 morts.

En una roda de premsa, Mike Sauschuck, comissari del Departament de Seguretat Pública de Maine, no ha volgut donar cap xifra de víctimes, ni exacta ni aproximada, perquè la situació és "fluida".

Sauschuck s'ha limitat a donar el nom de la principal "persona d'interès" identificada per les autoritats, Robert Card, la fotografia de les quals havia estat publicada poc abans en xarxes socials, i que es troba a la fuga.

El comissari va dir que més d'un centenar d'agents treballen en tot l'estat per a trobar-lo.

La policia local ha demanat a la població a les xarxes socials que busquin refugi i han avisat de què es tracta d'una "situació activa".

El comtat d'Androscoggin, on es troba Lewiston, es troba sota ordre de "refugiar-se en el lloc" de les autoritats locals.

A més, l'FBI ha informat a les xarxes socials que es troba assistint a la recerca, però no han donat més dades.

En un missatge en el seu compte de X (abans Twitter), la governadora de l'estat, la demòcrata Janet Mills, ha dit que ha estat informada de la situació, i ha demanat a tots els que es trobin en la zona que segueixin les recomanacions de les autoritats.

Segons la Casa Blanca, el president dels Estats Units, Joe Biden, ja ha estat informat i està pendent de les notícies que arriben del lloc del succés.

En les imatges publicades en xarxes socials per l'oficina del xèrif del comtat d'Androscoggin es pot veure a un home amb un fusell d'assalt entrant en una pista de bitlles.

Les autoritats han demanat a la població que enviï qualsevol informació rellevant sobre el sospitós a l'adreça de correu dispatch@androscoggincountymaine.gov o que truquin directament al 911.

Segons les autoritats locals, almenys dos tirotejos han tingut lloc aquest dimecres, al voltant de les 18.56 hora local (22.56 GMT), amb "diverses víctimes mortals" a la localitat de Lewiston.

Els mitjans recullen que els successos es van produir en una bolera i un bar de la ciutat, la segona més gran de l'estat, amb prop de 40.000 habitants.

En cas de confirmar-se oficialment la xifra de morts, es tractaria del tiroteig més letal des de principi d'any als Estats Units.