Confirmen la mort d'Iván Illarramendi, el ciutadà espanyol segrestat per Hamàs a Israel

La seva mort s'afegeix a la de Maya Villalobo

Iván Illarramendi.

Iván Illarramendi. / EFE

ACN

El govern espanyol ha confirmat aquest dimecres la mort del ciutadà basc Iván Illarramendi, un dels desapareguts després dels atacs de Hamàs a Israel del 7 d’octubre. Illarramendi vivia amb la seva esposa, de nacionalitat israeliana i xilena, a pocs kilòmetres de la Franja de Gaza. Durant setmanes, van constar com a desapareguts i possibles segrestats per Hamàs. Exteriors no ha donat detalls de les circumstàncies de la mort d’Illarramendi. Fa unes setmanes, el govern espanyol també va confirmar la mort de la jove Maya Villalobo, que feia el servei militar a Israel i va morir el mateix dia de l’atac.

A través de la xarxa social X el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s'ha mostrat "consternat" per la mort d'Illarramendi i ha traslladat "l'afecte i el condol més sincer" a la família i els amics.

Alhora ha reiterat la "condemna" del govern d'Espanya als "atemptats terroristes de Hamàs el 7 d'octubre". "Hem de treballar per assolir una pau justa i duradora a l'Orient Mitjà", ha reblat Sánchez.