Ayuso diu que l'acord entre el PSOE i Junts és "l'inici d'una dictadura"

El director del gabinet de Sánchez alerta que el PP ha d'aturar la seva deriva dialèctica "abans que sigui massa tard"

Isabel Díaz Ayuso.

Isabel Díaz Ayuso. / Europa Press

ACN

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha criticat aquest dijous a Antena 3 l'acord entre el PSOE i Junts per a la investidura de Pedro Sánchez, que al seu entendre s'emmarca en "l'inici d'una dictadura". Segons Ayuso, ara per ara no es coneixen els detalls de l'acord perquè primer tindrà la informació "la premsa del règim", però l'Estat ja es troba en vies "d'entrar en una dictadura". "Ens ha colat una dictadura per la porta del darrere, estem al seu inici", ha dit, i "malgrat que encara no demanen el DNI pel carrer, quan un mira endavant es produeix la tristesa i pensem com hem arribat fins aquí".

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha vinculat aquests passos cap al que considera "dictadura" a la participació de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a la negociació. "Fa tres setmanes o un mes el fet que una persona anés a veure Puigdemont a Waterloo era un escàndol", i ara "hi ha un pelegrinatge", de manera que "un fugit de la justícia que odia Espanya decidirà el futur d'Espanya". "Hem passat en un mes d'una escandalosa a una cosa normal, imagini's que passarà els pròxims quatre anys".

La Moncloa acusa Ayuso de "trumpisme

El director del Gabinet de la Presidència del govern espanyol, Oscar López, ha acusat aquest dijous la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de "trumpisme" per les seves manifestacions. En un missatge a X, López adverteix que "tot té un límit". "Les paraules importen i tenen un significat", i "no es pot parlar sense mesurar les conseqüències", sosté. Segons López, no es pot consentir que "el trumpisme enverini Espanya", i cal que el PP aturi aquest tipus de discursos "abans que sigui massa tard".

Abascal crida a la "resistència civil vehement" contra el "dictador" Sánchez

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha qualificat de "traïció" l'acord entre el PSOE i Junts per a la investidura, i ha fet una crida a participar en les accions de "resistència civil vehement", perquè "no és l'hora dels partits", sinó del "carrer". Ha afirmat que Vox dona suport a "totes les mobilitzacions" que han de tenir, ha dit, caràcter "pacífic" contra el "dictador" Pedro Sánchez. També ha apuntat que encara és "aviat" per plantejar "hipòtesis", el tret que ha rebut l'expresident del PP i fundador de Vox Alejo Vidal-Quadras "evidentment sembla un atemptat". "Estem commocionats i preocupats", ha dit Abascal, que espera que la policia "atrapi els assassins" i que "ningú els amnistiï mai".

"Els colpistes del PSOE i de Junts han segellat la seva amenaça a la unitat nacional i a la llei" amb un acord "colpista" que implica "l'abolició de l'estat de dret" i "el principi de la fi de la democràcia", ha dit Abascal.

Segons el líder de Vox, l'acord "legitima un referèndum de secessió" a Catalunya i suposa que hi haurà una "mediació internacional".

Per aquest motiu ha cridat a la mobilització. "No és el moment dels partits. És el moment que els espanyols aparquin les seves diferències per defensar la convivència i la nació. És el moment del poble unit i per això apel·lem a la mobilització al carrer i a la mobilització institucional de resistència davant un govern que serà investit amb el suport dels que volen destruir la Constitució i la llei".

"O el dictador al banc dels acusats o els qui ens hi oposem anirem a la presó", ha conclòs.