Una jove de 23 anys mor per la calor abans d'un concert de Taylor Swift a Rio de Janeiro

La mateixa cantant va estar a punt de desmaiar-se damunt l'escenari per la intensa calor

Una jove afectada per les altes temperatures al concert de Taylor Swift.

Una jove afectada per les altes temperatures al concert de Taylor Swift. / Reuters

EFE

La cantant Taylor Swift va anunciar aquest dissabte que va decidir cancel·lar el seu segon concert previst a Rio de Janeiro, a causa de les "temperatures extremes" en aquesta ciutat brasilera, en la qual una jove, de 23 anys, fan de l'estrella del pop va morir poc abans de la seva primera actuació, a causa d'una aturada cardiorespiratòria per un cop de calor.

"Escric això dins del meu camerino a l'estadi. La decisió de cancel·lar el xou d'aquesta nit va ser degut a les temperatures extremes a Rio. La seguretat i benestar dels meus fans, dels artistes a l'escenari i del meu equip, ha d'estar, i sempre estarà, en primer lloc", va informar la cantant a les seves xarxes socials.

La suspensió va ser anunciada quan ja milers de persones havien ingressat a l'estadi Nilson Nelson, amb capacitat per a unes 60.000 persones, i poc després l'alcalde de Rio de Janeiro, Eduardo Paes, va informar que el concert previst per a aquest dissabte serà realitzat dilluns que ve.

La jove que va morir durant el primer concert va ser identificada com Ana Benevides i va morir per la calor, després de la qual cosa va ser traslladada a un hospital, però va arribar sense vida i els metges van comprovar que va morir a causa d'una aturada cardiorespiratòria.

En el seu compte d'Instagram, Taylor Swift va enviar les seves condolences als familiars i amics de la seva seguidora. "No crec estar escrivint aquestes paraules, però amb el cor destrossat haig de dir que hem perdut una fan aquesta nit (divendres) abans del meu concert. No puc expressar com estic devastada per això. Tinc molt poca informació, tan sols que era increïblement bella i massa jove", va dir la cantant.

El Brasil travessa una intensa onada de calor i Rio de Janeiro va registrar temperatures superiors als 40 °C en els últims dies, amb una sensació tèrmica que va arribar als 59 graus en algunes zones de la ciutat. Nombrosos assistents al concert d'aquest divendres van ser atesos pels serveis mèdics de l'estadi afectats per la calor.

En un instant durant el concert, Taylor Switf va interrompre la seva presentació per demanar a la producció que portessin aigua a una persona que la demanava, a uns 30 metres de l'escenari. En un altre moment, la cantant va llançar una ampolla d'aigua cap als fans des de l'escenari, segons imatges reproduïdes a les xarxes socials.

Després de confirmar-se la mort de la jove, nombrosos seguidors de la cantant van protestar a les xarxes socials per la prohibició d'entrar amb ampolles d'aigua a l'estadi on es va celebrar el recital.

Aquest mateix dissabte, després de la defunció de la jove, el govern brasiler va anunciar una investigació sobre la falta d'aigua en els concerts i altres espectacles públics, que en algunes ciutats del país responen a mesures de seguretat en grans esdeveniments.