Troben tres fòssils d'ous de dinosaure cristal·litzats a la Xina

És la primera vegada que es troben en aquestes condicions a la província d'Hubei

Fòssils d'ous de dinosaure cristal·litzats descoberts a Shiyan

Fòssils d'ous de dinosaure cristal·litzats descoberts a Shiyan / CGTN

EP

Tres fòssils d'ous de dinosaure han estat descoberts a la Xina, la qual cosa ofereix evidència per a l'estudi dels processos de posada d'ous de dinosaure i el paleoambient. Aquests fòssils d'ou de dinosaure cristal·litzats s'han trobat en un niu que contenia 31 fòssils d'ous de dinosaure a la muntanya Qinglong, pertanyent a la ciutat de Shiyan, durant el procés de restauració de fòssils d'ous de dinosaure.

La hipòtesi de la seva longevitat afirma que els primers mamífers que van passar més de 100 milions d'anys com a animals petits i de vida curta convivint amb els dinosaures van provocar la pèrdua de gens o la inactivació de trets associats amb la longevitat i van deixar un llegat que s'observa en el procés d'envelliment dels mamífers moderns, en particular en espècies longeves com els humans.

Els tres estan ben conservats, amb les peles d'ou i el mineral cristal·lí intern intactes, segons ha dit Zhao Bi, un acadèmic de l'Institut de Geociències de Hubei, qui ha afegit que pensen que cap està esquerdat ni fet eclosió.

A diferència dels ous de dinosaure fossilitzats normals, aquests cristal·litzats són rars en el món degut a les dures condicions ambientals que s'han de donar perquè això ocorri. De fet, aquesta és la primera vegada que troben ous de dinosaure cristal·litzats a la província d'Hubei.