Alemanya legalitza la possessió i el consum de cànnabis

La llei marca un màxim de 50 grams per al consum privat i 25 grams als espais públic

Una planta de cannabis

Una planta de cannabis / FOTO BAJADA DE 123RF EL 26 DE ABRIL DEL 2023. MARIHUANA, PLANTA, CANNABIS. Flower bud of cannabis Satival in the greenhouse, marijuana flower bud background, herbal medicine. FOTO DE 123RF, FOTO BAJADA DE 123RF EL 26 DE ABRIL DEL 2023. MARIHUANA, PLANTA, CANNABIS. Flower bud of cannabis Satival in the greenhouse, marijuana flower bud background, herbal medicine. FOTO DE 123RF

ACN

Alemanya ha legalitzat aquest divendres la possessió i el consum de cànnabis amb algunes restriccions. Segons el comunicat del Bundestag, la nova llei permetrà als adults posseir fins a 50 grams de cànnabis per al seu consum privat i fins a 25 grams quan estiguin en espais públics. La norma s'ha aprovat per 407 vots a favor, 226 en contra i quatre abstencions.

A partir d'ara, estarà permès el cultiu privat, el cultiu comunitari no comercial i la distribució "controlada" de cànnabis per a associacions cannàbiques. El govern alemany defensa que la legalització busca "frenar el mercat il·legal" i "millorar la protecció de la salut".