S'eleven a cinc les víctimes mortals per l'incendi d'un edifici a València

El Tribunal Superior de Justícia ha decretat el secret de les actuacions a fi de protegir la intimitat de les víctimes i els seus familiars

Les imatges de l'incendi de València

Espectacular incendi en un edifici de València

Espectacular incendi en un edifici de València / Manuel Bruque/EFE

EFE

El nombre de morts per l'incendi d'un edifici d'habitatges del barri de Campanar de València s'eleva a cinc, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) després que el jutjat de guàrdia hagi obert diligències i decretat el secret de les actuacions.

Segons un comunicat del TSJCV, la comissió judicial s'ha desplaçat al lloc del succés per a realitzar l'aixecament de les restes mortals de cinc possibles víctimes.

La magistrada ha decidit decretar el secret de les actuacions en funcions de guàrdia després de rebre un avanç de l'atestat policial a fi de protegir les perquisicions i la intimitat de les víctimes i els seus familiars.

La magistrada ha pres aquesta decisió després de rebre un avanç de l'atestat policial, en trobar-se en funcions de guàrdia d'incidències, i sense perjudici de les mesures que puguin adoptar en els pròxims dies els restants òrgans judicials de la ciutat que li succeeixin en la guàrdia, així com el jutjat que finalment assumeixi la causa.

La instructora considera necessari, tal com li ha sol·licitat el Cos Nacional de Policia, declarar el secret de les actuacions durant un mes, de conformitat amb el que estableix l'article 302 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, amb la finalitat d'assegurar la bona fi de les recerques encaminades a l'esclariment dels fets, així com per a preservar la intimitat de les víctimes i els seus familiars.

La comissió judicial, composta per la magistrada, el lletrat de l'Administració de Justícia del seu jutjat i quatre equips forenses s'han desplaçat al lloc del succés per a procedir a l'aixecament de les restes mortals de cinc possibles víctimes, ordenar que se'ls realitzin les corresponents autòpsies i es practiquin les diligències necessàries per a la seva identificació.

Per a aquesta comesa, el Cos Nacional de Policia, en col·laboració amb altres institucions, ha habilitat diversos punts a la ciutat, entre ells en el Centre de Turisme (CDT) situat en el passeig de l'Albereda, per a recaptar informació i mostres d'ADN de familiars de persones desaparegudes que permetin la seva localització i identificació.

D'altra banda, el jutge degà de València, César Zenó Calvé, està seguint de prop el desenvolupament dels esdeveniments i roman en contacte permanent amb els jutges d'Instrucció per si calgués reforçar en qualsevol moment els jutjats que presten el servei de guàrdia de 24 hores a la ciutat.