Verge reivindica a l'ONU la necessitat d'estructures com el seu departament per fer efectius els drets de les dones

La consellera es reuneix amb Flandes, que vol replicar el repartiment universal de productes menstruals reutilitzables

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, a la seu de l'ONU, a Nova York

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, a la seu de l'ONU, a Nova York / ACN

ACN

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha reivindicat a l'ONU la necessitat de tenir estructures com les del seu departament per fer efectius els drets de les dones. Durant el plenari de la 68a Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de l'ONU, Verge ha destacat que la creació de la conselleria ha suposat triplicar els recursos a polítiques d'igualtat, i un impuls "sense precedents" a la transformació feminista.

Verge també s'ha reunit amb la ministra de Societat i Governança Domèstica de Flandes, Gwendolin Rutten, que ha volgut conèixer el Pla d'Equitat Menstrual del Govern. I ha mostrat "interès" pel repartiment de productes menstruals gratuïts, i estudia la possibilitat de replicar aquesta política a Flandes.

Verge ha destacat que, des de la creació del departament, s’han triplicat els recursos destinats a les polítiques d’igualtat, i posat al centre de l’agenda política els drets de les dones com els drets sexuals i reproductius i l’erradicació de les violències masclistes.