Condemnen a cadena perpètua a una dona per deixar sol el seu bebè fins que va morir

Kristel Candelario se'n va anar de vacances a Puerto Rico i va abandonar durant 8 dies a la seva filla, que va morir per inanició i deshidratació severa

El Tribunal Suprem dels EUA

El Tribunal Suprem dels EUA / Arxiu

EFE

EFE

La mare d'una bebè de 16 mesos, que va morir després de quedar-se sola durant vuit dies en un habitatge de Cleveland (Ohio) mentre ella passava vacances en una illa, va ser condemnada a cadena perpètua, van informar aquesta setmana les autoritats. Kristel Candelario, de 31 anys, es va declarar culpable al febrer passat de càrrecs relacionats amb la mort de la seva filla de 16 mesos, Jailyn, l'any passat.

La dona va admetre que va deixar a la seva filla sola i sense cura dins de la casa del 8 al 16 de juny de 2023, lapse en el qual suposadament va estar de vacances a Puerto Rico i Detroit (Míchigan). Segons els documents judicials, Candelario li va dir a la Policia del comtat de Cuyahoga que havia deixat sola a la nena mentre s'havia anat de viatge. La Policia va trobar a la nena "embolicada en mantes brutes" amb femta i orina.

Jailyn va morir de fam i deshidratació severa a causa de negligència, va dir a l'audiència de sentència la mèdic forense del comtat de Cuyahoga, Elizabeth Mooney, segons informació citada per NBC. La nena pesava 13 lliures (5,8 quilograms), la qual cosa representa una disminució de 7 lliures (3 quilograms) des de la seva última visita al metge menys de dos mesos abans del seu decés, va afegir la forense.

Michael C. O'Malley, fiscal de Cuyahoga, va indicar que Jailyn era "una bella nena que va ser treta d'aquest món degut a l'inimaginable egoisme de la seva mare". Per part seva, Candelario va dir davant el tribunal “tots els dies demano perdó a Déu i a la meva filla Jailyn”, d'acord amb la cadena de televisió.

La dona va ser sentenciada a cadena perpètua sense dret a sortir en llibertat condicional.