Un sacerdot i diversos feligresos apunyalats durant una missa en una església de Sidney

Un sacerdot i diversos feligresos apunyalats durant una missa en una església de Sidney

Un sacerdot i diversos feligresos apunyalats durant una missa en una església de Sidney

EFE

EFE

Un sacerdot i diversos feligresos van ser apunyalats aquest dilluns per un home, que ha estat detingut, durant una missa en una església cristiana a Sidney, que era retransmesa en directe en xarxes socials.

Segons va informar la Policia de Nova Gal·les del Sud, la capital del qual és Sidney, cap persona ha persona ha patit ferides que posin en risc la seva vida i estan sent tractades pels serveis d'emergència.

En un comunicat, va assegurar que el detingut està col·laborant amb la recerca, sense precisar més detalls o establir una causa de l'assalt.

L'atac, que va succeir al voltant de les 19.00 hora local (9.00 GMT) a l'Església assíria del Bon Pastor del districte Wakeley, va ser perpetrat mentre la cerimònia religiosa era retransmesa en directe a través de les xarxes socials.

En el vídeo s'observa com un home vestit de negre s'acosta a l'altar on el religiós es dirigeix a la seva parròquia i apunyala al sacerdot en repetides ocasions, fins i tot quan es trobava a terra.

Els feligresos surten en auxili del religiós i aconsegueixen detenir a l'agressor.

El sacerdot, identificat com Mar Mari Emmanuel, compta amb milers de seguidors a les xarxes socials i es va fer popular durant la pandèmia de la COVID-19 pels seus ultraconservadors sermons contra les vacunes i la comunitat LGTB, apunta el diari The Sydney Morning Herald.

El Servei d'Ambulàncies regional va traslladar al religiós, d'uns 65 anys, a un hospital, mentre va tractar en el lloc a tres persones de ferides i laceracions en braços i mans, recull el canal públic ABC.

Arran de l'incident s'han produït disturbis al voltant de l'església, situada en una multicultural comunitat de l'oest de Sídney, entre les autoritats i una multitud que demanava que els lliuressin al responsable de l'atac, segons s'aprecia en vídeo publicats a les xarxes socials.

"S'està duent a terme una gran resposta policial i s'insta el públic a evitar l'àrea", apunta la policia.

Aquest apunyalament es produeix unes 48 hores després d'un altre incident amb arma blanca registrat en un centre comercial de la ciutat australiana, que es va saldar amb set morts -inclòs l'agressor-.

La Policia va descartar que l'atac del dissabte fos terrorista i investiga aquest dilluns si es deu a un feminicidi.