El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol va sancionar ahir amb dos partits el defensa txec Tomas Ujfalusi per l'entrada que va fer sobre Leo Messi diumenge passat al Vicente Calderón.

El col·legiat del partit Fernández Borbalán va mostrar vermella directa al defensa blanc-i-vermell després d'aquesta acció, que va obligar que Messi hagués d'abandonar el terreny de joc en llitera i que estigui de baixa prop de 15 dies. Així, Competició ha aplicat al defensa blanc-i-vermell l'article 115 del Codi Disciplinari de la RFEF, el més lleu, per "utilitzar joc perillós causant lesions", ja que podria haver aplicat el 97, que hauria suposat una sanció a Ujfalusi de quatre a dotze partits de suspensió. L'Atlètic de Madrid va anunciar que presentarà un recurs perquè, segons diferent fonts del club madrilenys, entenen que la sanció no hauria d'haver anat més enllà d'un partit de suspensió. El comitè de competició també hauria acceptat l'atenuant de penediment perquè, segons publicaven ahir diferents diaris madrilenys, el defensa txec va demanar perdó a Massi amb un missatge amb el mòbil del Kun Agüero.

L'entrenador del Barcelona, Pep Guardiola, va dir ahir que aquest tipus d'accions "sempre passaran al futbol, perquè és un esport de velocitat, de ritmes diferents i d'ímpetu", i va insistir que el defensa txec no va tenir mala fe. "Si jo veiés algun jugador que va a lesionar-ne un altre, ho diria, però no és el cas. No va ser amb mala intenció, però això passa", va assenyalar Guardiola, que va afegir que, després del partit del Calderó, Messi "estava espantat al vestidor".

El seu col·lega de l'Atlètic de Madrid, Quique Sánchez Flores, va assegurar que l'entrada de Ujfalusi a Messi és "dura", però"no descabellada" i va considerar que el que dimensiona tot és "el jugador". "Vosaltres sabeu que tot passa perquè és Messi, perquè és un grandíssim jugador, perquè ens priva de l'espectacle a tots i tothom hi perd amb la sortida de Messi dels terrenys de joc, però tots sabem que, aquesta mateixa entrada, només en els peus de Messi o de Cristiano, s'estaria clamant al cel com ara", va declarar. "La intenció compta i Ujfalusi, en cap cas, va tenir intenció de lesionar", va dir.

De la mateixa opinió va ser el president de l'Atlètic, Enrique Cerezo, qui va afirmar que la lesió es va produir en una acció "casual i sense mala intenció" d'un jugador "noble". El mateix defensa va lamentar la dura entrada a Messi, va demanar "disculpes" per la seva acció i va assegurar que no va ser la seva intenció lesionar el jugador blaugrana.

El tècnic del València, Unai Emery, equip que juga avui contra l'Atlètic de Madrid, va sostenir que són els àrbitres els qui han de regular el contacte que es produeix, però en cada jornada "hi ha jugadors que pateixen entrades similars, com Banega o Tino Costa recentment".

L'entrenador de l'Athletic Club, Joaquín Caparrós, va subratllarque "no cal crucificar" Ujfalusi per l'entrada perquè, segons la seva opinió, el defensa de l'Atlètic de Madrid va actuar "sense mala intenció".

L'entrenador de l'Espanyol, l'argentí Mauricio Pochettino, va afirmar que va ser "una entrada lletja i l'àrbitre va actuar com ho havia de fer". En tot cas, Mauricio Pochettino va recordar que "tots estem per la feina de veure un bon espectacle i no aquest tipus d'entrades".