Per tercer cop seguit, el taekwondista de Roses, Joan Jorquera, va ocupar el graó més alt del Campionat d'Espanya per arrodonir un final de temporada espectacular. El rosinc abans d'imposar-se a Oropesa de Mar ja havia dominat l'Open Internacional Baza Sport i l'Open Internacional de Benicàssim; i en la prova castellonenca va arribar als 128 combats guanyats quan tot just suma 13 anys.

Jorquera encarava el campionat estatal com a cap de sèrie i el sorteig el va enfrontar amb el campió andalús en el primer combat, Julian García Fuentes; tot i començar a remolc, Jorquera va remuntar per endur-se el triomf per 11-8. A continuació el taekwondista del gimnàs Tkd Joan's va doblegar Cristian Rodríguez en un combat que també va estar molt ajustat per 8-5. El bitllet per a la final va ser més assequible per a Jorquera, que va eliminar per 8-1 a Albert Gallardo Galera. En la gran final l'altempordanès va trobar-se el vencedor de l'Open Internacional d'Andalusia, el valencià Javier Pastor, però la victòria tampoc s'escaparia ( 11-7).