Salt estudia recuperar el Mas Sitjar i fer-lo d’ús públic

El PSC va presentar una moció en el ple per demanar que aquest immoble del segle XIV sigui declarat bé cultural d’interès nacional

El Mas Sitjar de Salt.

El Mas Sitjar de Salt. / Marc Martí Font

Josep Coll

Josep Coll

L’Ajuntament de Salt estudia recuperar el Mas Sitjar, situat al sud del municipi i que està catalogat com un bé cultural d’interès local (BCIL). Aquesta masia fortificada construïda el segle XIV està inclosa dins el Catàleg d’edificis a protegir annex al Pla General de Salt. De fet, el PSC havia de presentar una moció en el ple de dilluns per sol·licitar a la Generalitat la declaració del bé cultural d’interès nacional (BCIN), un punt que finalment es va retirar perquè es va decidir entre el grup socialista i l’equip de govern (ERC i Junts) per arribar a un consens amb la resta de membres del planari.

En tot cas, el tinent d’alcalde i regidor de l’Àrea de Territori, Àlex Barceló, va explicar que l’Ajuntament es planteja «obtenir aquest edifici», ara en mans privades, i «destinar-lo a ús públic». Tot i així, abans s’han de considerar altres aspectes, i és que forma part d’un sector que està en «desenvolupament», amb la creació del campus de Salut que quedaria a tocar d’aquest edifici. Barceló també va apuntar que s’han «d’explorar vies per aconseguir els finançaments adequats». Malgrat tot, la intenció hi és, sent voluntat de l’equip de govern (ERC i Junts) i PSC i IPS-CUP, que també es va pronunciar a favor en el ple.

Subscriu-te per seguir llegint