El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, va justificar ahir les sortides del club de Di María i de Xabi Alonso i va treure importància a les declaracions de Cristiano Ronaldo, que va censurar la decisió de permetre el traspàs dels dos jugadors. Feia molt de temps que Florentino Pérez no contestava preguntes als mitjans de comunicació en una roda de premsa. L'última vegada va ser el passat 5 d'agost, en ple estiu, amb la Lliga de Campions conquistada encara en la retina i amb una plantilla de luxe que aquell dia es completava amb el porter costa-riqueny Keylor Navas.

El que no imaginaria és que només 21 dies després la casa blanca, un rabeig de pau, començaria a incendiar-se amb l'anunci oficial de la marxa de Di María al United per 75 milions d'euros, una sucosa quantitat per un jugador. De sobte, Pérez es va trobar amb un primer futbolista que ja no somiava jugar al Madrid. Tot al contrari, Di María volia anar-se'n. L'arribada de James Rodríguez va accelerar la seva marxa. El president va fitxar una estrella del Mundial i si Di María se sentia infravalorat, amb l 'arribada del colombià encara més. Després, va ser Xabi Alonso que va abandonar el vaixell de manera sorprenent, sobretot quan va renovar la temporada passada. El mig basc va fer les maletes amb destí el Bayern de Munic després de ser suplent en el primer partit de Lliga. Les crítiques de nou van caure sobre la gestió madridista.

La derrota a Anoeta davant la Reial Societat en el segon partit de Lliga i les paraules de Ronaldo en les quals assegurava que si ell manés en el club no hauria "actuat així", van ser la gota que va omplir el got per a Pérez. Durant la seva compareixença va desgranar tots els temes candents. De Ronaldo va dir que les discrepàncies que existeixen entre tots dos són "zero". Primer assumpte, aclarit. Potser, el més important. Després va atacar la polèmica amb Di María. Va contestar a l'argentí punt per punt. Va deixar clar que un jugador amb contracte en vigor "se'n va perquè vol". Va aclarir que l'argentí volia una pujada de sou i que el Reial Madrid l'hi va oferir fins a sernomés per sota de Ronaldo.

Després d'anunciar els ingressos més abultados de la història del club (603'9 milions d'euros), va afirmar que altres jugadors com l'alemany Toni Kroos o Asier Illarramendi supliran perfectament a un Alonso que es va dirigir "encaridament" al club per demanar la seva sortida. Per això, i per la seva edat, segons va declarar, el van deixar marxar.