Alberto Contador va guanyar a Chris Froome el combat que va quedar pendent en el Tour de França i va deixar pràcticament sentenciada seva tercera Vuelta a La Farrapona, en la jornada reina asturiana, amb un doble cop que li va donar el triomf d'etapa i un to més intens al seu mallot vermell.

Contador va brillar ahir. va donar un cop gairebé definitiu a Froome a un quilòmetre de meta, després d'aguantar l'ofensiva del britànic en l'últim tram del port, i va demostrar que les caigudes del Tour l'han enfortit a la Vuelta.

El ciclista espanyol va batre Froome per 14 segons i Valverde i Purito Rodríguez per gairebé un minut. A més el regal de la bonificació va enlairar encara més el corredor de Pinto. "No he guanyat la Vuelta encara, ni de bon tros, però és un pas important", tractava d'evitar eufòries el líder.

Avui hi ha descans. La caravana se'n va a Galícia. Contador reposarà des de la tranquil·litat. Valverde ja està a 1.36. Froome és tercer a 1.39 i Purito quart a 2.29. El duo espanyol haurà de discutir amb el britànic les places secundàries del podi. Valverde es fa a la idea, però no es rendeix i anuncia lluita fins a Santiago.

La nota negativa de la jornada d'ahir va ser la mort d'un guàrdia civil de Trànsit que participava en l'operatiu de la Vuelta. El motorista va sortir de la carretera i l'impacte va ser fatal.