Un Barcelona trasbalsat ha enterrat la seva ratxa triomfal davant el Màlaga (0-1), en el seu pitjor partit de l'any, i just el dia que havia d'alçar-se provisionalment amb el lideratge i ficar la por al cos al Reial Madrid en la seva visita de demà al camp de l'Elx.

El partit ha començat malament per al conjunt blaugrana, que ja no ha sabut aixecar cap, orfe de Messi, avui molt desdibuixat, i víctima d'un rival que ha sortit al Camp Nou a jugar-li sense complexos i ha trobat la recompensa al seu enorme esforç durant els noranta minuts.

Als set de l'arrencada, el guió del partit ha sofert un gir inesperat. Però el que havia de ser només un accident ha estat al final determinant per al desenllaç de la pel·lícula.

Kameni ha colpejat la pilota en llarg, Alves l'ha interceptat, però l'ha cedit malament a Bravo i aquest, que pràcticament es trobava a l'àrea petita quan havia d'estar trenta metres més avançat, ha reaccionat tard i malament, per a sorpresa de Juanmi, que s'ha emportat l'esfèric per conduir-lo fins al fons de la xarxa.

Amb el 0-1, el Màlaga s'ha fey enrere esperant la reacció fulgurant d'un Barça enfurismat. Però la resposta local no ha tingut ni de bon tros la contundència esperada.

Només Rafinha ha rondat realment l'empat en un tret ras que Weligton ha tret sota pals. Els següents vint-i-cinc minuts han estat un estèril monòleg blaugrana. Un vull i no puc de Messi, Neymar, Iniesta, Suárez i companyia, que no han inquietat la porteria de Kameni més que en algun remat desviat i un parell de centres enverinats que han requerit la intervenció del porter camerunès.

Així que el Màlaga ha comprovat que el Barça no estava en condicions de fer-li mal, s'ha animat. Seu ha estat l'últim tram de la primera meitat, on la desimboltura de les seves puntes, especialment de Juanmi, Castillejo i Horta, ha estat a punt de donar un altre ensurt a l'equip de Luis Enrique Martínez.

Horta ha tingut el segon al culminar de primeres una preciosa triangulació a la contra del conjunt malagueny, però aquesta vegada Bravo ha estat atent i ha rebutjat la pilota a córner.

El Barcelona, espès enrere, mancat d'idees en atac i sense l'espurna de la qual havia fet gala durant la seva ratxa d'onze victòries consecutives, molt havia de canviar en la segona meitat si volia guanyar el partit.

I ha semblat que la sort s'aliava amb ell als cinc minuts de la represa, quan Juanmi, l'home més perillós del conjunt andalús, marxava lesionat.

No obstant això, avui era el dia del Màlaga, enorme enrere, generós en el desplegament, fent gala d'un malbaratament físic encarnat en la figura de jugadors com l'immens Darder, i que no ha renunciat mai a buscar la porteria de Bravo.

L'equip de Javier Gracia sortia amb criteri i acabava gairebé totes les contres, i encara que no inquietava la meta blaugrana, aconseguia almenys que el Barça no l'atrapés mai a contrapeu.

Ni l'entrada de Rakitic i Pedro ha millorat les prestacions d'un equip impotent, trasbalsat, sense idees que ni tan sols era capaç de posar a prova Kameni.

Només al final, Pedro i Suárez han tingut en les seves botes l'empat. El primer ha estavellat la pilota a l'exterior de la xarxa i el segon s'ha trobat amb el porter del conjunt malagueny ben situat.

- Fitxa tècnica:

0 - Barcelona: Bravo, Dani Alves (Mascherano, min.73), Piqué, Mathieu, Jordi Alba; Sergio Busquets, Rafinha (Rakitic, min.63), Iniesta (Pedro, min.68); Messi, Luis Suárez i Neymar.

1 - Màlaga: Kameni; Rosales, Angeleri, Weligton, Miguel Torres; Recio, Darder; Samuel (Boka, min.84), Horta (Duda, min.79), Castillejo i Juanmi (Juampi, min.50).

Gols: 0-1: Juanmi, min.7.

Àrbitre: Martínez Munuera (Comitè Valencià). Ha mostray targeta groga a Rafinha (min.12), Weligton (min.49), Recio (min.62), Piqué (min.79), Neymar (min.87), Jordi Alba (min.90+1) i Duda (min.90+1).

Incidències: Partit de la vint-i-quatrena jornada de la Lliga BBVA disputat al Camp Nou davant 78.276 espectadors.