Una jugada embolicada dins l'àrea del Llagostera rematada a gol pel sempre lluitador Fran Sandaza a un quart d'hora del final ha acabat donant els tres punts al Girona en un derbi que l'acosta una mica més a Primera Divisió. El Girona ha estat netament superior al Llagostera i, anteriorment al gol de Sandaza, ja havia fregat l'1-0 en una rematada massa alta del mateix davanter local i amb xut de Felipe que ha aturat Rene.

Abans, a la primera meitat el Girona ha disposa de les oportunitats més clares. Especialment un xut al pal de Fran Sandaza, però la fortuna en aquesta jugada i el bon posicionament del Llagostera ha impedit que el marcador es mogués fins al gol de Sandaza. El Girona continua segon a manca de nomes dues jornades per acabar la Lliga.

Ara el Girona queda a l'espera del que faci l'Sporting aquesta tarda amb el Tenerife. De moment, però, passi el que passi a Gijón, els de Machín poden pujar directe a Primera diumenge que ve a Malllorca, tot i que les combinacions no es podran fer fins al vespre. Avui l'estadi de Montilivi ha registrat la millor entrada de la temporada amb 8.700 espectadors.

Les declaracions després del derbi

- Pablo Machín (entrenador del Girona)

«El Llagostera és molt complicat de batre. Ha costat, però el futbol ha sigut just amb el Girona»

«Ho veig més a prop. Però ara el que hem de fer és anar pas a pas, fer-ho tot súperbé i posar-ho tot de part nostra per endur-nos el gran triomf»

«Gràcies a la bona feina dels metges han pogut recuperar Lejeune, també gràcies a la mentalitat del jugador i el seu compromís. És un moment per agrair la feina dels fisios i dels metges, per la seva feina que no es veu» (Lejeune ha sigut titular sis dies després d'haver estat operat del cúbit)

- Richy (jugador del Girona)

«Ara hem d'anar a Mallorca a buscar els tres punts. Ens hi jugarem l'ascens i l'anirem a buscar»

- Enric Pi (jugador del Llagostera)

«Sabíem que aquí costaria molt. El Girona té un ritme espectacular. La clau era aguantar, que pasessin els minuts i si en teníem una, aprofitar-la. La nostra temporada és excel·lent i ara la promoció ja és bastant complicada. Tant de bo el Girona pugi a Primera».

- Oriol Alsina (director esportiu del Llagostera)

«Estic orgullós dels meus jugadors. Hem fet una temporada excepcional. Sempre penso que el futbol és just. La sort que a vegades ens ha acompanyat en altres partits potser ens ha faltat aquesta setmana, que era clau, tant contra l'Albacete com a Montilivi»

- Fitxa tècnica:

1 · Girona: Becerra; Cifu (Aday, min,89), Mas, Richy, Lejeune; Juncà, Pere Pons, Granell, Eloi (Felipe, min.72); Mata (Rovirola, min.93); i Sandaza

0 · Llagostera: René; Masó (Enric Pi, min.80), Alcalá, Aimar, De los Reyes; Tito, Pitu, Querol, Imaz (Perea, min.71); Sergio León (Arturo, min.65) i Juanjo.

Gol: 1-0, min.75: Sandaza.

Àrbitre: Jesús Muñoz Mayordomo (comitè castilla). Va amonestar al local Mata i als visitants Querol, Tito, Pi i De los Reyes

Incidències: Partit corresponent a la quarantena jornada de la segona divisió, disputat a Montilivi, davant 8.735 espectadors.