Jan Frodeno s´ha convertit avui en el primer triatleta de la historia amb una medalla d´or olímpica (Pequín, 2008) i un mundial de llarga distància imposant-se al mític Ironman de Hawaai on ja havia quedat en segona posició l´any passat. Frodeno ha completat la prova de 3'8 quilòmetres nedant, 180 quilòmetres amb bicicleta i una marató (42,2 km) corrent amb vuit hores, 14 minuts i 40 segons. El també alemany Andreas Raelert i el nord-americà Timothy O´Donnell han completat el podi de Kona 2015.

Frodeno ha preparat el seu salt del triatló olímpic al de llarga distancia a Girona, on viu amb la seva dona i també excampiona olímpica de triatló l´astraliana Emma Snowsill, nedant a la piscina del GEiEG a Sant Ponç i preparant els trams de bici i córrer per unes carreteres del voltant de la ciutat que acullen molt esportistes professionals, i amaters, d´aquí i de fora des fa molts anys.

El passat juliol, Jan Frodeno ja va rebre un homenatge de l´Ajuntament de Girona després de proclamar-se campió d´Europa de triatló de llarga distància a Frankfurt en el que l´alemany ja va deixar clar que Girona era un lloc ideal per a l´entrenament d´esportistes de primer nivel.

Per altra banda, el gironí David Roselló ha acabat en la vintena posición del seu grup d´edat, 30 a 34 anys, amb un temps de nou hores i mitja.