Millor treballar amb la benzina, i la calma, que donen les victòries. L'Spar Citylift Girona va començar ahir la segona volta de la lliga amb una ajustada victòria a la pista del CREF (56-59) on, tot i quedar clar que a Ortega li queda molta feina per recompondre l'equip i integrar Givens i, sobretot, Lucas, les gironines van saber guanyar en un final ajustat. Dos tirs lliures de la debutant Givens i tres de Knezevic en el darrer minut van acabar donant una victòria a un Uni que, per moments, va defensar molt bé, va tenir un grapadet de bons detalls en atac (del domini interior de Coulibaly als tirs oberts de Kuktiene) i va tornar a veure com se li feia fosc quan havia d'atacar cinc contra cinc. Especialment en els moments que el CREF es va posar en zona. Una defensa que, amb l'estructura d'equip que ara tenen les gironines, Miguel Ángel Ortega ja assumeix que molts rivals faran servir sovint per poc que els scoutings comencin a circular per la lliga.

D'entrada l'Uni va començar dominant el partit gràcies a la hiperactivitat de Coulibaly dins la zona. Descansada, la pivot africana va buscar la cistella contrària amb voracitat i, en els primers minuts (2-9), el CREF no la podia aturar i l'Uni, amb Givens en el cinc de sortida, intentava pressionar en defensa. L'explosivitat gironina va anar decaient amb el pas dels minuts i, a banda que Coulibaly va necessitar aviat rotacions, la defensa gironina va tenir alts-i-baixos al llarg del partit. En el cinc contra cinc, i jugant amb dues alers més penetradores que tiradores (Givens i Knezevic), l'Uni pateix i això s'accentua quan l'equip rival es posa en zona. En aquesta situació l'Uni passa a dependre de l'encert de Noemí Jordana (ahir tres triples) i dels tirs oberts de l'altra gran veterana del grup: Vita Kuktiene (11 punts).

El partit va arribar igualat al descans (27-27), però a després de la represa varen arribar els millors minuts en defensa de l'Uni. El CREF, sense el far que tenia en la base Sandra Ygueravide (a la lliga turca des de fa unes setmanes), va patir molt i només va poder anotar 7 punts en deu minuts. Semblava que l'Spar Citylift Girona havia trencat el partit, per bé que la màxima diferència no va superar els vuit punts, però la davallada de les prestacions defensives de les gironines, els punts de la nord-americana Weaber i l'aparició de l'anglesa Amukamara van permetre al CREF tornar a entrar dins del partit. Al final, en un cara o creu, l'encert en els tirs lliures de l'Uni va decantar la balança. Amb Jordada eliminada per faltes, l'Uni no va perdre el cap i Givens i, sobretot, Adri Knezevic van saber anar a la lína de tirs lliures per assegurar la victòria.