Miguel Ángel Ortega tenia raó: guanyar a la pista de l'Ekaterinburg hauria estat un cop d'efecte. Una proesa que hauria posat l'Spar Citylift Girona en el punt de mira a només una setmana i mitja de la celebració de la Copa a Sant Sebastià. Però, l'Uni va perdre (80-61). Una derrota, comprensible per l'enorme potencial jugadora per jugadora de l'equip més poderós del bàsquet europeu, que no amaga el moment dolç d'un equip que ahir, a menys de quatre minuts per acabar, només perdia de deu punts (71-61) i que sempre que la benzina no se li acabi arribarà a Sant Sebastià sent molt més competitiu del que tothom preveia fa tot just unes setmanes.

L'enorme talent de Diana Taurasi, 23 punts i 11 assistències, el poder del joc interior amb tres cinc molt altes (Griner, Lyttle i Vieru) i la rotació de l'Ekaterinburg (amb gent com Nolan, Toliver o Arteshina en la segona unitat) van fer impossible que l'Uni tingués cap opció real de protagonitzar ahir la que ha estat la gran sorpresa de la temporada. Almenys, com apuntava Ortega després del partit, les gironines sempre van donar la cara i, per exemple, quan perdien de vint en el tercer quart van prémer més l'accelerador en defensa per fer suar Taurasi, Alba Torrens i companyia fins al final.

Sense la francesa Sandrine Gruda, baixa per lesió, el tècnic de l'Ekaterinburg, Olaf Lange, va començar el partit amb dues cinc molt clares (Griner i l'espanyola Sancho Lyttle). L'espectacular físic de la nord-americana, l'única jugadora del bàsquet femení actual que pot jugar per sobre de la cistella, va provocar problemes a un Uni un xic atemorit per l'escenari: 24-15 al final del primer quart amb deu punts de Griner i set de Lyttle i Taurasi. Les més veteranes, Kuktiene i Jordana, van treure el caràcter i, a mitjans del segon quart, l'Uni ja estava posant en problemes l'Ekaterinburg amb Givens com a punta de llança del joc agressiu que agrada a Ortega. Al descans, l'Spar Citylift Girona només perdia de vuit punts (45-33) i Givens s'havia donat a conèixer a primer nivell europeu (14 punts en el primer temps).

La rotació de l'Ekaterinburg és eterna comparada amb la de l'Uni, per molt que ara s'hi hagi afegit Spanou, i l'aportació ofensiva d'exteriors de banqueta com Nolan o Toliver va permetre que les russes fessin passar a l'Uni pels pitjors moment del partit en el tercer quart. Entre Taurasi i Lyttle van posar les locals vint punts amunt (59-39) i, quan semblava que més magre ho tenia l'Uni, l'augment de la tensió defensiva va provocar un parcial de 0-7 que, però, va tallar Kristi Toliver amb un espectacular triple més tir lliure addicional just quan s'extingia el tercer període (63-56). En els darrers deu minuts, l'Uni encara va tenir prou reserva de forces per tornar-se a posar a només deu punts (69-59). Però en els últims quatre minuts Diana Taurasi va agafar el comandament de les operacions perquè la sorpresa no arribés mai a ser realment possible. L'Ekaterinburg guanyava de dinou (80-61) i es mantenia en el primer lloc del grup perseguint el seu únic objectiu: el títol de l'Eurolliga.