L’Albacete va atropellar el Costa Brava diumenge passat a Palamós. Dos gols a la primera part i un altre a la represa van deixar sense opcions els gironins que, amb la derrota, cauen per primer cop en posicions de descens. Amb només sis jornades disputades, la posició és anecdòtica, però a ningú li agrada veure’s tan avall a la classificació. «Vam estar molt malament i vam fer el pitjor partit de la temporada. Estem fotuts perquè no ens agrada perdre, però és un partit i prou. Ens aixecarem», destaca Oriol Alsina. L’entrenador recorda «la gran dificultat» de la Primera RFEF, una categoria que és «més a la vora de Segona A que de l’antiga Segona B». Alsina subratlla que el Costa Brava «és l’equip més fluix i humil» entre «pressupostos gegants de clubs de grans ciutats o grans inversors i filials».

Hereu del Llagostera, el Costa Brava està assenyalat per molta gent com un dels candidats a patir. «Cada any quan comencem, el més normal és acabar últims. L’any passat també i vam acabar pujant. Estem preparats per patir perquè som els més petits», assegura. Tot i ocupar el primer lloc de descens a Segona RFEF, Alsina signa arribar al tram final del campionat en aquesta situació. «Som a només 3 punts del play-off». Un dels problemes del Costa Brava en aquest inici de curs és la manca de gol. Dues dianes en sis partits és un bagatge massa pobre que ha evitat que l’equip s’enlairi. Alsina ho sap i hi treballa. «Ens amoïna que no generem gaires ocasions. Som en un canvi de cicle important respecte els últims anys i mirem d’arreglar la situació per crear més perill. Tot i això sempre tenim ocasions clares de gol», diu Alsina que té clar que la solució rau a «tenir més efectivitat o generar més oportunitats».

El Costa Brava tindrà diumenge a Algesires l’oportunitat de redreçar el camí i començar a escalar posicions. Abans però, demà al Nou Estadi (20:00) té una cita amb la Copa Federació contra un vell conegut de mal record, l’Izarra. Els navarresos van enviar el Llagostera a Tercera Divisió el curs 2017-18. «Són històries totalment diferents. No hi haurà cap esperit de venjança, ni de bon tros», diu Alsina que farà jugar futbolistes que fins ara han tingut pocs minuts com per exemple Puig, Haro, Manchón, Perone... El Costa Brava és el vigent campió del trofeu, que, amb el nom de Llagostera, va aconseguir la temporada passada en superar el Las Rozas a la final. Si el club supera tres rondes d’aquesta Copa RFEF es guanyarà un bitllet per a la Copa del Rei.