El danès Christian Eriksen, que va patir una aturada cardíaca durant el partit davant Finlàndia de la passada Eurocopa, ha fitxat pel Brentford, tal com ha confirmat aquest dilluns el club de la Premier League.

El fitxatge, que està subjecte a l'autorització internacional, s'ha produït "després de completar una avaluació mèdica", i la seva durada és fins al final de la present temporada, ha informat el Brentford en un comunicat.

L'internacional danès, de 29 anys, va començar la seva carrera a l'Ajax, en el qual va guanyar tres lligues, una Copa i una Supercopa, va sobresortir després al Tottenham i a l'Inter de Milan, amb el qual la passada campanya va ser campió de lliga.

Es va convertir en factor diferencial i referent de la selecció de Dinamarca, amb la qual ha participat en 109 partits i ha marcat 36 gols fins que va patir l'aturada cardíaca en el Parken de Copenhaguen en l'Eurocopa.

Després de recuperar-se del greu problema ha estat entrenant-se amb joves de l'Ajax per recuperar la seva forma física.

El Brentford informa que Eriksen ha rebut recentment la seva vacuna contra la COVID-19, per complir amb les normes d'entrada al Regne Unit, i viatjarà a l'oest de Londres en els pròxims dies i no entrenarà amb el Brentford aquesta setmana.

El tècnic del Brentford, Thomas Frank, coneix bé al seu nou futbolista, ja que el va entrenar en la selecció sub-17 danesa. "Estic desitjant tornar a treballar amb Christian. Ha passat un temps des de l'última vegada que el vaig entrenar, i han passat moltes coses des de llavors. Christian tenia 16 anys en aquest moment i s'ha convertit en un dels millors migcampistes de la Premier League. També ha guanyat trofeus per tota Europa i s'ha convertit en l'estrella de la selecció danesa", ha explicat el preparador.

"Hem aprofitat una oportunitat increïble per a portar un jugador de classe mundial a Brentford. Fa set mesos que no entrena amb un equip, però ha treballat molt pel seu compte. Està en forma, però necessitarem que estigui en forma per al partit i espero veure'l treballar amb els jugadors i el personal per a tornar al seu nivell més alt", ha dit.

"En el seu millor moment, Christian té la capacitat de decidir els partits. Pot trobar les passades correctes i és una amenaça de gol. També té molt, molt bon llançament en accions a pilota parada, tant de córner com de falta directa. És un jugador que trobarà una solució al problema que té davant. Christian també aportarà al club la seva experiència en el futbol de primer nivell. Espero que tingui impacte en el vestuari", ha afegit.

Phil Giles, director de futbol del Brentford, ha explicat que van començar a analitzar la possibilitat de la seva incorporació quan es van assabentar que deixaria l'Inter. "Naturalment, el procés de fitxar a Christian va ser més llarg que la majoria de les transferències. Entenc que moltes persones tindran preguntes sobre el procés. Per a respectar la confidencialitat mèdica de Christian, no entrarem en detalls", ha comentat.

"Els seguidors del Brentford poden estar segurs que ho hem fet tot per garantir que Christian estigui en la millor forma possible per tornar al futbol competitiu. Ara que Christian ha pres la decisió de fitxar pel Brentford, totes les parts volen centrar-se de ple en el futbol", ha afegit Giles, qui ha comentat que estan "segurs que Christian tindrà un gran impacte en el Brentford i en la Premier League d'aquí al final de la temporada".