El somni de l’Eurolliga va saltar pels aires per al Barça en una nit nefasta a Belgrad. Una derrota contra el Reial Madrid a la semifinal va condemnar l’equip de Jasikevicius (83-86). Els blaugranes van desaprofitar els 11 punts d’avantatge que va atresorar al descans i sobretot el partidàs de Mirotic (26 punts, 12 rebots, 39 de valoració), que va perseguir sense descans canviar el destí dels blaugranes, però que haurà de veure, una temporada més, com el títol europeu s’escapa.

Dos actors inesperats en l’equip madridista, Causeur i Yabusele, tots dos amb 18 punts, es van erigir en els botxins dels barcelonistes, que aspiraven a fer el pas definitiu aquest any, però que han arribat al moment de la veritat sense la frescor ni la confiança que necessita un objectiu de tanta exigència.

Va haver de començar a moure ràpidament la banqueta Jasikevicius per buscar respostes a un partit que va començar malament (8-14). L’entrada de Davies i el protagonisme de Mirotic les van donar i el Barça va aconseguir que el marcador del primer quart tornés a l’equilibri (19-19).

Les sensacions, però, es van mantenir millors en el bàndol madridista, que va continuar demostrant més fluïdesa en atac. L’equip català no va aconseguir trobar el ritme fins a l’entrada de Jokubaitis i el pas cap endavant de Davies en el rebot. La tornada de Mirotic a pista després d’un ràpid pas per la banqueta va aconseguir despertar l’equip. El Barça va oferir els seus millors minuts en aquesta fase i es va disparar en el marcador en els darrers quatre minuts del segon quart (45-34).

Quan la semifinal semblava tenir color blaugrana, tot es va esborrar en un tercer quart molt estrany. Va patir una apagada inexplicable i es va endur un parcial en contra duríssim (2-17) fins al 56-60. Per molts canvis que va intentar l’entrenador blaugrana, la sensació de desconcert al Barça no va desaparèixer. Dos triples consecutius de Laprovittola van donar esperança al Barça, però els blancs van mantenir el cap fred i van aconseguir una victòria que els porta a la final de demà contra l’Efes.