El comiat de Julia Reisingerova per posar rumb cap al Perfumerías Avenida, l’etern rival, va deixar un buit important sota els taulers a l’equip de Bernat Canut. L’Spar Girona, però, ja li ha trobat substituta i avui ha anunciat la incorporació de Marianna Tolo per a la temporada 2022-23. La pivot, de 32 anys, arriba procedent del Basket Landes amb qui el curs passat va obtenir una valoració de 10,1 punts, 5,3 rebots, 2,4 assistències i 11,6 a l’Eurolliga. «Amb el fitxatge de Marianna Tolo complim una mica les expectatives de buscar un 5 de referència, que ens donés solidesa, que sàpiga jugar i que fes més bones a les companyes. Estem molt contents de la seva arribada i del que suposarà per l’equip tenir un 5 que sigui com un base», s’afanyava a explicar el director esportiu, Pere Puig. Per la seva part, Tolo va dir que «estic molt contenta d’anunciar que el curs vinent jugaré a Girona».

La jugadora australiana té passaport croat, la qual cosa beneficia l’Uni. «El seu passaport croat la fa una jugadora molt interessant perquè ens allibera les places extracomunitàries», va dir Puig. De moment, l’equip només té designada una plaça extracomunitària que ocupa Rebekah Gardner i està pendent de la renovació de Kennedy Burke.

Tolo és una pivot d’1,96 m que, malgrat haver fet part de la seva carrera al seu país, també té experiència a la WNBA i al bàsquet europeu. Entre els equips als quals ha jugat destaquen l’AIS, el Canberra Capitals, Los Angeles Sparks i University of Canberra Capitals a la WNBA; i a l’Aix-en-Provence, Bourges Basket i Basket Landes francesos. A més a més, també va aconseguir la medalla de bronze amb Austràlia al Mundial de 2014.

A banda de l’arribada de Canut, Tolo es converteix en el tercer fitxatge de l’Spar Girona juntament amb Irati Etxarri i Laura Cornelius. Mentre que també té confirmades Laia Flores, Magali Mendy, Gardner, Binta Drammeh, María Araújo i Giedre Labuckiene. La direcció esportiva treballa ara per intentar un acord amb Burke per ampliar el vincle.