El monegasc Charles Leclerc va guanyar ahir el Gran Premi d’Àustria, l’onzè del Mundial de Fórmula 1, que es va disputar en el Red Bull Ring de Spielberg, en el qual va relegar al segon lloc al neerlandès Max Verstappen (Red Bull), líder del campionat; i on el set vegades campió del món anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va acabar tercer.

Leclerc, de 24 anys, va aconseguir la seva tercera victòria de l’any -la cinquena en la F1- en una carrera que el seu company, l’espanyol Carlos Sainz, va abandonar mancant quinze de les 72 voltes que es van donar al circuit de Spielberg, quan se li va incendiar el motor del seu cotxe, abans de la quarta de les deu corbes de la pista austríaca; en la qual també es va haver de retirar -en la 26- el mexicà Sergio Pérez (Red Bull) i en la qual l’altre espanyol, el doble campió mundial asturià Fernando Alonso (Alpine), va acabar desè.

L’altre Mercedes, el de l’anglès George Russell, va acabar quart, per davant del francès Esteban Ocon (Alpine) i de l’alemany Mick Schumacher (Haas), que va mantenir la seva progressió i, en acabar sisè a Àustria, va signar el seu millor resultat des que corre en la F1 i va ser triat com a ‘Pilot del Dia’.

Setè va ser l’anglès Lando Norris (McLaren), que va travessar la meta per davant del danès Kevin Magnussen, que va completar una altra gran carrera per a Haas, en acabar vuitè en el circuit de Estiria.

L’altre McLaren, el de l’australià Daniel Ricciardo, va concloure novè: un lloc per davant d’Alonso, que va protagonitzar la remuntada del dia, en sortir dinovè i acabar dècim, per a esgarrapar l’últim punt en joc.

Verstappen -igual que Leclerc, de 24 anys-, que va marcar la volta ràpida en carrera, encara és líder del Mundial, amb 208 punts, 38 més que el monegasc de Ferrari, que li va arrabassar el segon lloc del campionat a «Checo», que ara és tercer, amb 151. Sainz, que igual que el mexicà tampoc va sumar aquest diumenge, continua quart, amb 133.

Red Bull es manté al capdavant del Mundial de constructors, amb 359 punts, 56 més que Ferrari; i 122 més que Mercedes.

La següent cursa, el Gran Premi de França, es disputarà en el circuit Paul Ricard de Le Castellet, el pròxim 24 de juliol.