Rebekah Gardner brilla a la WNBA i, amb 32 anys, és candidata a millor «rookie»

L’americana seguirà jugant amb l’Spar Girona fins al 2024, després de firmar una gran temporada en què ha estat MVP de la Lliga Femenina

Gardner, en acció durant un partit d’aquesta temporada amb Chicago Sky

Gardner, en acció durant un partit d’aquesta temporada amb Chicago Sky / WNBA

Lluc Perich Pérez

Rebekah Gardner és una sensació internacional, que brilla allà a on juga. Després de firmar una temporada impressionant amb l’Spar Girona que li va valer el premi a la MVP de la Lliga Femenina, la californiana de 32 anys està destacant en el seu debut a la WNBA. Tant és així que és una de les candidates al premi a millor rookie de l’any. Actualment, l’equip de Gardner, el Chicago Sky, és el primer classificat (23-7) de la competició. En aquest sentit, la jugadora va afirmar, en declaracions a Rac1, que «és molt realista pensar que podem guanyar», i, ambiciosa, afegia que «l’anell és clarament l’objectiu i ho tenim present cada partit». De fet, l’Sky és un dels cinc equips que ja tenen la plaça al play-off assegurada.

Mentrestant, però, Gardner segueix acumulant minuts i experiència: «Encara soc molt rookie i he d’aprendre molt. Em sento molt còmoda, però tot és nou i estic jugant contra les millors». Així i tot, la californiana no s’amaga. Als seus 32 anys és una jugadora contrastada a Europa i està mostrant el seu nivell també a Amèrica. De moment, suma una mitjana de 9 punts, 3,2 rebots i 1,3 assistències en 22 minuts per partit. «Estic encantada i molt feliç de com va tot, però sé que puc millorar», explicava al mitjà citat. La MVP de la Lliga Femenina no té un rol de titular a Chicago (ha jugat 2 de 29 partits d’inici), però s’ha fet forta ajudant l’equip des de la banqueta i és una de les set jugadores amb qui més confia el tècnic James Wade. A més, Gardner ha firmat grans actuacions. Ara farà unes dues setmanes, per exemple, va aconseguir el seu primer doble-doble en la victòria (80 a 68) amb les Sparks. Llavors, va anotar 18 punts i va agafar 10 rebots davant una afició local que està encantada amb ella.

Per tot plegat, l’Spar Girona s’il·lusiona amb el retorn de l’americana, a qui Bernat Canut espera el setembre. L’any passat va ser una de les jugadores més importants per l’equip, amb una mitjana de 14,7 punts, 5,7 rebots i 2,2 assistències per partit a la Lliga Femenina. Gardner, però, va quedar-se amb ganes d’alguna cosa més. Així va explicar-ho a Rac1: «Per què renovo amb l’Uni? L’última temporada va ser bona, però no vam acabar de guanyar tot el que podríem. Volia tornar per guanyar alguna cosa: la Copa, la Lliga i, fins i tot, passar els quarts de final de l’Eurolliga».

Gardner va tancar l’etapa universitària ara fa deu anys, amb l’UCLA, i des de llavors ha jugat a Israel, Turquia i Romania, on amb el Sepsi va assolir unes mitjanes de 19,2 punts, 7 rebots i 4 assistències a l’EuroCup 2020/21. Això va cridar l’atenció de Pere Puig, que la va fitxar per l’Uni el 2021. Aquest mateix any va debutar a l’Eurolliga, competició que no havia tastat i on va fer 13,2 punts, 5,6 rebots i 2,4 assistències en la seva estrena. L’americana tampoc havia debutat a la WNBA fins al maig passat. En el seu primer partit a la competició ja va deixar bones sensacions, anotant 14 punts en 27 minuts en la còmoda victòria de les Sky per 83-50 davant el New York Liberty.