Jornada rodona per a Max Verstappen, que va guanyar el Gran Premi del Japó sota una intensa pluja que va fer interrompre la cursa, i es va proclamar campió del Mundial de Fórmula 1.

El seu més immediat perseguidor fins ahir, Charles Leclerc, va patir una penalització per saltar-se un revolt en l’última volta, i això va permetre al neerlandès sentenciar matemàticament el campionat. Aquesta circumstància també va ser aprofitada pel mexicà Sergio Pérez, que va pispar la segona plaça a Leclerc tant del Gran Premi com de forma provisional del campionat.

Verstappen va fer un temps de 3:01:44. Pérez va acabar a 27 segons, i Leclerc, el seu rival fins a final de temporada per la segona plaça del mundial, a 31 segons amb la penalització. El francès Esteban Ocon va acabar a 39 segons i el set vegades campió del món, Lewis Hamilton, es va haver de conformar amb el cinquè lloc a 40 segons.

Pel que fa als pilots espanyols, Fernando Alonso va aconseguir acabar setè, i Carlos Sainz va abandonar després de patir un perillós accident a l’inici. Amb aquest contratemps, el pilot madrileny s’allunya de les posicions de podi. A quatre curses pel final del campionat, és cinquè amb 202 punts, a 50 del monegasc Charles Leclerc, tercer. Més assequible sembla per Sainz acabar quart, ja que només el separen 5 punts de George Russell. Per la seva banda, Alonso és novè en la classificació del mundial amb 65 punts, a 13 d’Ocon.

Lluita aferrissada pel segon lloc

Amb la primera posició del Mundial ja decidida, ara la principal lluita és entre el segon i tercer classificat, Pérez i Leclerc, que només estan separats per un punt. De fet, ahir ja es va viure un episodi de la disputa que s’intueix en les properes quatre curses, del qual en va sortir més ben parat el mexicà per la penalització imposada al seu rival.