L'Spar Girona remunta al Mechelen i aconsegueix la sisena victòria a Europa (71-59)

Brittney Sykes (24 punts) ha sigut la màxima anotadora del partit

Clara Julià

Clara Julià

Les jugadores de l'Spar Girona han resolt avui un duel complicat davant el Kangoeroes Mechelen en el que ha sigut el penúltim partit de fase regular d'Eurolliga a Fontajau. En plena pugna per mantenir vives les opcions de passar a quarts de final i amb baixes sensibles, les gironines han donat un cop de puny sobre la taula i han assegurat un duel que han començat perdent. El pas endavant de Brittney Sykes (24 punts) en l'apartat anotador i de María Araújo en el capítol rebotejador (15 rebots) han estat providencials per segellar la victòria.

Les locals han sortit a pista una mica fredes i amb dues baixes sensibles —cal recordar que Laura Cornelius ha estat traspassada fa poc més de 24 hores al Çukurova turc i Rebekah Gardner continua lesionada de l'esquena— que han minvat la seva capacitat ofensiva. El partit ha començat a ralentí i a això s'ha sumat al fet que els triples de Lisa Berkani i Heleen Nawelaers han col·locat per davant a l'equip d'Aravid Diels (7-12). Davant tal panorama, Marianna Tolo s'ha fet valer en el pal baix i Irati Etxarri ha aparegut providencial en defensa per robar una pilota i empatar el duel. Així i tot, la màxima amenaça del conjunt belga, Morgan Bertsch, ha fet mossa en la defensa local.

Les catalanes han continuat una mica desordenades, però s'han mantingut dins el partit gràcies a les transicions ràpides. Un parcial de 5-0 amb segell nord-americà ha permès a les locals recuperar la iniciativa. En el pal baix hi havia una lluita aferrissada entre Marianna Tolo i Ziomara Morrison. Davant aquesta escena, Sykes ha tret la seva faceta més protagonista per ser la figura anotadora i l'Spar ha pogut marxar al descans amb un mínim avantatge (39-37).

Marianna Tolo ha minvat les opcions ofensives del Kangoeroes traient-li la quarta personal a Lisa Berkani tan bon punt ha arrancat el tercer quart. L'Spar Girona ha començat a circular la pilota amb més fluïdesa gràcies a la mobilitat de Sykes i tot i així, cada pilota es convertia en una lluita que impedia a les locals desempallegar-se de les rivals. La intensitat defensiva ha començat a fer efecte i, a poc a poc, les jugadores de Bernat Canut han tret un rèdit positiu de vuit punts (56-48).

Un parcial de 6-0 ha col·locat la màxima diferència (62-49) i l'Uni ha allunyat el perill. Lisa Berkani ha aparegut per retallar distàncies i Brittney Sykes ha respost desbordant confiança amb un tir en suspensió. A set minuts per a la conclusió, l'Spar Girona tenia el partit on volia. La tensió del públic de Fontajau s'ha transformat en càntics i Laia Flores els hi ha donat corda amb un triple que, de pas, ha silenciat a les rivals i ha col·locat el +16 en el marcador. A quatre minuts del final la diferència ha sigut inassumible per a les belgues.