El Barça de Joan Laporta desembarca a Banyoles

La visita va començar amb la signatura de renovació del conveni entre l’Ajuntament de Banyoles i el FC Barcelona.

La delegació del Barça a l'estany fent un passeig amb la barca La Tirona.

La delegació del Barça a l'estany fent un passeig amb la barca La Tirona. / PERE DURAN

Pere Duran

Sorpresa i expectació a Banyoles, amb l’arribada davant de l’ajuntament de l’autocar oficial del Futbol Club Barcelona que, però, no portava al primer equip sinó als membres de la junta directiva del club en visita oficial a la capital del Pla de l’Estany. La visita va començar amb la signatura de renovació del conveni entre l’Ajuntament de Banyoles i el FCB. Aquesta col·laboració, iniciada el 2008 i a través de la Fundació del Barça, permet que 47 joves i adolescents amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys participin en el programa Barça activa’t, on s’utilitza la metodologia SportNet, pròpia de la fundació. L’acord inclou també continuar desenvolupant programes socials per millorar la vida dels infants i joves més vulnerables de la ciutat a través de l’educació, la salut i l’esport i que fins ara ha beneficiat a 600 joves de Banyoles. 

Mentre la Fundació Barça fa servir l’esport com a eina per a contribuir a una societat més justa i inclusiva, amb una mirada especial a la igualtat de gènere i a la diversitat en totes les seves formes; l’Ajuntament de Banyoles té per objectiu promoure i fomentar l’esport i l’activitat física en el seu vessant més social i com a acció integradora entre tota la ciutadania, en especial en infants i joves. El president del Barça, Joan Laporta, va agrair que la ciutat de Banyoles acollís una junta directiva i que amb la signatura del conveni de col·laboració, és una mostra més de la continuïtat de les bones relacions entre Banyoles i el Futbol Club Barcelona. Laporta va acabar la seva intervenció amb un «Visca Banyoles, visca l’Estany i Visca Catalunya». Per la seva part, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer es va felicitar de «la llarga col·laboració que Banyoles manté amb el Futbol Club Barcelona i a través del qual hem anat impulsant diferents projectes educatius i socials a la nostra ciutat».

Posteriorment, la junta del Barça, encapçalada per Joan Laporta, es va desplaçar a l’estany per fer un passeig amb la barca La Tirona i que els va desembarcar a les instal·lacions del Club Natació Banyoles on es va celebrar, a porta tancada, una junta directiva descentralitzada.