Etxarri diu adeu a la temporada

L’aler-pivot té trencat el lligament encreuat anterior del genoll esquerre i estarà, pel cap baix, uns sis mesos de baixa. L’Uni perd una altra peça clau i intensifica la recerca de fitxatges

Irati Etxarri va ser retirada ahir de la pista amb llitera

Irati Etxarri va ser retirada ahir de la pista amb llitera / Miguel Angel Polo/Valencia Basket

Marc Brugués

Marc Brugués

Més que el lideratge, la derrota a la Fonteta de dijous contra el València va tenir un peatge molt més car. L’Uni va trencar la ratxa de victòries consecutives i va cedir l’average particular contra les valencianes, però el conjunt gironí encara va pagar un preu més alt quan al tercer quart va veure com Irati Etxarri es regirava el genoll i s’estirava a terra. No podia continuar i la navarresa havia de ser retirada de la pista en llitera entre els aplaudiments de l’afició local, conscient que s’havia pogut fer força mal. Tant Bernat Canut com Cayetano Pérez es temien el pitjor al final del partit -«encreuem els dits», deia el tècnic-. No hi havia res a fer. Avui, un cop realitzades les proves mèdiques s'han confirmat els pitjors pronòstics. Etxarri pateix una ruptura aguda de lligament creuat anterior del genoll esquerre i necessitarà passar per la sala d’operacions. Aquesta lesió fa dir adéu a la temporada a la navarresa que, a l’espera de ser operada, haurà d’estar-se, pel cap baix, entre sis i vuit mesos allunyada de les pistes. 

Sens dubte un cop duríssim per a Etxarri i per a l’Uni, que perd una altra efectiva en el moment decisiu de la temporada. El club es queda sense una jugadora incorporada l’estiu i que estava cridada a ser franquícia a curt termini. A banda de perdre’s el que queda de Lliga i d’Eurolliga, Etxarri també es quedarà amb les ganes de poder participar a l’Eurobàsquet del mes de juny que es disputarà a Eslovènia i Israel. Etxarri posa punt final a la seva primera temporada a Fontajau havent jugat 22 partits i signat una mitjana de 5’5 punts i 3’1 rebots.

L’horitzó que s’obre ara per a Canut és esfereïdor. L’Uni rep demà el Gran Canària (18:10), però la setmana que ve, dijous, té un partit contra el Mersin a Fontajau (20:45) d’allò més transcendental per a les aspiracions de classificar-se per als quarts de final de l’Eurolliga. Sense Etxarri, amb Cornelius traspassada al Cukurova fa unes setmanes i amb Binta Drammehencara amb unes setmanes de recuperació per davant de la seva lesió muscular i sense Mendy, l’Uni intensificarà la recerca d’algun reforç que pugui complementar la plantilla. Tot i això, ja fa setmanes que el club regira el mercat a la recerca de peces que puguin apuntalar l’equip. De jugadores amb nivell Eurolliga, tanmateix, no se’n troben i sembla complicat, no descartable, que aparegui una oportunitat de mercat. Sigui com sigui, l’Uni hi estarà molt atent.