L'Uni haurà de guanyar a Salamanca per ser als quarts de l'Eurolliga (73-75)

L’Spar Girona perd a la pròrroga i haurà de guanyar a Salamanca el darrer partit de fase regular d’Eurolliga si vol classificar-se per als quarts de final. Gardner (24 punts) va ser la màxima anotadora

Clara Julià

Clara Julià

Fontajau va acollir ahir un final de taquicàrdia que va posar l’ai cal cor als més de 2.000 aficionats que van acudir a una de les cites més esperades del calendari d’aquesta temporada: el duel d’Eurolliga contra el Çukurova. Les gironines, que es presentaven a la cita amb només vuit jugadores del primer equip (Etxarri, Galve i Drammeh segueixen lesionades), van capgirar un partit que van començar perdent. Però la màgia de Chelsea Gray (18 punts) per encistellar en moments providencials, així com el desencert de les locals en les jugades clau, van condemnar les opcions gironines a la pròrroga. Tot i això, al conjunt de Bernat Canut i Laura Antoja -que ahir no va acompanyar a l’equip perquè es troba a Angola on la selecció de Pep Clarós s’està jugant la classificació pel mundial- va competir de tu a tu davant un equip farcit d’estrelles de la WNBA com Gray, DeWanna Bonner o Tiffany Hayes.

A l’Spar Girona se li va escapar la victòria en el darrer sospir de partit,Sykes hauria pogut evitar el temps extra. Les jugadores de Bernat Canut van arribar al descans per darrere en el marcador i amb la sensació constant que les rivals podien encadenar un parell d’accions i marxar amb un botí de punts inassumible en qualsevol moment. Lluny de ser així, l’Uni va ressuscitar a la segona meitat i es va posar les piles en defensa per tornar a entrar en el partit fins al punt que van posar la por al cos de les turques.

Les locals van tenir múltiples opcions per guanyar, però no les van materialitzar. En el darrer quart i amb el partit empatat (67-67), Brittney Sykes va errar un tir en suspensió que va enviar el partit a la pròrroga. Allà van ser Rebekah Gardner (24 punts) i una cara coneguda a Girona, Chelsea Gray, les que van estirar del carro dels seus respectius equips. El conjunt local es va avançar, però Gray va fer màgia de la seva per capgirar la situació. De fet, l’Spar Girona va tornar a empatar el duel (73-73) però precisament la nord-americana va rebre una falta i no va perdonar des del tir lliure (73-75). Quan faltaven cinc segons, la manca de comunicació de les jugadores en pista va acabar embolicant la troca en la darrera opció d’empatar: Gardner va acabar sota el cèrcol i, sense opcions d’anotar, la derrota es va convertir en una realitat.

Cara o creu a Salamanca

Queda només un partit de fase regular d’Eurolliga i, com si fos escrit pel guionista de Psicosis, serà a Salamanca on els dos equips es jugaran la classificació. Les castellanes ahir van fer la feina i van derrotar al DVTK hongarès, col·locant-se amb una victòria més que l’Uni. Això obliga a les gironines a guanyar el duel a Salamanca per empatar amb les blaves i segellar el bitllet per a quarts de final de la competició continental (perquè van guanyar-les en el partit d’anada). Per si això no fos argument suficient, el d’Eurolliga serà el segon partit consecutiu a Salamanca, ja que aquest diumenge l’Spar també juga contra l’Avenida (12 hores), aquest cop en un enfrontament de lliga. Sigui com sigui, a les de Bernat Canut els hi queda una bala a la recambra per intentar repetir la gesta de classificar-se.