Quiosc Diari de Girona

Diari de Girona

Jaume Sorolla Pivot del Bàsquet Girona i de la selecció espanyola

"Vaig marxar del Barça pensant que el bàsquet era una merda i a Girona me n’he tornat a enamorar"

El pivot pot debutar avui amb la selecció espanyola contra Islàndia

Sorolla fent una esmaixada a Fontajau Marc Martí

El pivot de Tortosa pot debutar aquesta nit, als 26 anys, amb la selecció espanyola contra Islàndia (20.45). És, segons ell, el fruit de la progressió que ha fet a Girona.

Li va sorprendre la convocatòria amb la selecció?

Va ser una sorpresa, que al final em va produir una satisfacció molt gran, i és gratificant. Això és el fruit del treball que he fet a Girona, estic creixent molt a nivell individual i col·lectiu. M’ho prenc com un regal. M’ho van dir dimarts passat, estava fent senderisme pels Ports de Tortosa i tot baixant, en un moment en què tenia cobertura, em van trucar i m’ho van dir.

Què li ha demanat Scariolo i el cos tècnic? Què li va dir Aíto?

Aíto em va felicitar i em va dir que anar amb la selecció no era el final, sinó que calia que seguís treballant. El meu sostre no és aquí. Scariolo em va dir que era important estar a la selecció i que el més important era defensar. I defensar penso que és el meu punt fort, i que puc aportar. Estic content per la meva progressió. Aíto, després de la victòria contra l’Obradoiro, ens va elogiar a Miletic i a mi pel pas endavant que hem fet. Amb la confiança que ell ens dona hem respost a la pista.  

El partit contra Islàndia és un tràmit, però per a vostè tindrà tot el sentit? 

Per a la selecció no és cap tràmit, amb una derrota perds punts del rànquing FIBA i hem de guanyar sí o sí. Potser podem pensar que som superiors però tenen un bon equip, on destaca Hlinason del Saragossa, i jugant a casa haurem de treballar per guanyar. 

Què vol dir que hi hagi tants catalans a la selecció (6)?

Vol dir que el bàsquet català també viu un bon moment. A la selecció espanyola es parla castellà i també català, i a l’staff també hi ha gent que el parla. Tot és molt familiar i m’hi estic trobant molt a gust.

I que hi hagi dos jugadors del Girona, Vila i vostè? 

És una molt bona notícia, i pensi que al final som vuit jugadors que hem marxat amb les seleccions. Només se n’han quedat quatre, i dos són en Quino (Colom) i en Marc (Gasol) que hi podrien ser perfectament.

Per a què li ha servit Girona? Ha passat de la LEB Plata a debutar a l’ACB i a la selecció.  

Quan deixo el Barça B perquè em diuen que no hi ha diners per afrontar l’ascens a la LEB Or em vaig fotre una hòstia. Havia tornat dels EUA i em passava això en la meva primera experiència professional, i més en un club com el Barça, on semblava impensable. Em vaig desenganyar del bàsquet. I de cop apareix el projecte de Girona, que no coneixia gaire, només que darrere hi era en Marc Gasol. Som una família i de seguida vaig notar el feedback. Vaig marxar del Barça pensant que el bàsquet era una merda i a Girona me n’he tornat a enamorar. És un projecte molt bonic que hem de mirar de consolidar a l’ACB. Sembla que fora del Barça faci molta fred i no és així, també es pot estar bé i jo a Girona hi estic de puta mare. 

Què ha après de Marc i Aíto? En què ha de millorar?

Em pensava que en defensa era bo i amb en Marc me n’he adonat que he de millora moltíssim. I Aíto em dona una confiança en atac que no tenia. Em diu que m’agafi uns segons per pensar que faig quan soc a la zona, que estigui tranquil, i aquesta confiança em fa millorar.

 Aíto va dir que l’equip aniria progressant amb la millora individual. 

La clau ha sigut la millora individual i que a l’equip ens hem anat coneixent més. Si l’equip que som ara el poses a jugar a principi de temporada, partits igualats com els del Gran Canària o el Breogán a casa els hauríem guanyat.

A què aspira ara l’equip amb la salvació ben encarrilada?

Estem a mitja taula, no sé si ens trobem a una o dues victòries del València, i els propers partits ens marcaran cap on podem mirar. Hem d’anar a la pista de l’Unicaja, que ve de guanyar la Copa i ja té el pavelló ple, i ens ve el València. Som un equip de tot cor. Si perdem l’energia podem perdre de 20, però si la mantenim podem guanyar a qualsevol.

Com se sent a Fontajau? 

Estic encantat a Girona, hi ha una afició molt bona. A Fontajau mai se senten xiulets pel rival, la gent ens anima, i fins i tot quan perdíem venia l’afició igual a donar-nos suport. Ara la gent està encantada. Vaig pel carrer i la gent m’atura, m’hi faig fotos i hi parlo. L’afició de Girona és de 10.

Compartir l'article

stats