Mechaal, segon a Birmingham amb rècord d’Espanya en 1.500

L’empordanès va ser superat per l’escocès Neil Gourney, que va creuar la línia de meta un segon i 20 dècimes abans

Mechaal, en segon lloc, intentant superar l’escocès Neil Gourney

Mechaal, en segon lloc, intentant superar l’escocès Neil Gourney / Getty Images

Agències

El palamosí Adel Mechaal, que la setmana passada es va proclamar campió d’Espanya, ha acabat segon en la setena i última parada del circuit or de pista coberta dels World Athletics. Mechaal va signar un temps de 3:33.28, establint un nou rècord d’Espanya que fins ara posseïa Andrés Díaz.

L’atleta empordanès va decidir córrer a Birmingham per aprofitar el gran moment esportiu que travessa, malgrat l’acumulació de competicions, i va completar una cursa perfecta en què tan sols li ha faltar la victòria, que es va emportar l’escocès Neil Gourley. El guanyador de la prova va acabar amb un temps de 3:32.48, un segon i vint dècimes millor que el palamosí i també va aconseguir batre el rècord del seu país.

Mechaal va competir a la ciutat anglesa només tres dies després de fer-ho en la cita de Madrid (3:34.82), en què va acabar tercer per darrere del nord-americà Yared Nuguse i de Mohamed Katir, i a menys d’una setmana de participar als Europeus d’Istanbul, en què correrà la distància de 3.000 metres.

El tercer classificat a la cursa de Birmingham va ser l’irlandès Andrew Coscoran, que va parar el cronòmetre en 3.33.49, a 21 dècimes de l’empordanès.