Mor als 32 anys l'atleta Tori Bowie

Es va proclamar campiona del món en els 100 metres el 2017

Tori Bowie.

Tori Bowie. / Europa Press

Europa Press

L'atleta estatunidenca Tori Bowie, campiona del món en 100 metres el 2017 i subcampiona olímpica a Río 2016, ha mort aquest dimecres, als 32 anys, segons ha confirmat la seva agència de representació, Icon Management.

"Estem devastats per compartir la molt trista notícia que Tori Bowie ha mort. Hem perdut una benvolguda amiga, filla i germana. Tori era una campiona... Un far de llum que brillava tant! Estem realment desconsolats i les nostres oracions estan amb la família i els amics", va escriure l'entitat a les xarxes socials avançant la defunció de l'esportista.

Bowie, una de les grans velocistes estatunidenques dels últims anys, va guanyar la plata en els 100 metres llisos en els Jocs Olímpics de Río 2016, esdeveniment en el qual sí que es va penjar l'or en el relleu 4x100m i el bronze en 200 m. En el Mundial de Londres de 2017, es va proclamar campiona mundial en els 100 m i va formar part de l'equip estatunidenc que va guanyar el relleu curt.

En aquests anys també va brillar a la Lliga Diamant, encara que després va perdre protagonisme, perdent-se els Jocs de Tòquio i només amb un quart lloc en el salt de longitud del Campionat del Món de Doha el 2019 com a últim gran resultat. A més, va participar en els 100 m del míting previ al Mundial celebrat a Madrid.