Un partit que val un any més a l'ACB

El Bàsquet Girona se salvarà si guanya aquest vespre el Betis a Fontajau o, en cas de derrota, si el Granada perd contra el Saragossa · Marc Gasol i Taylor no estan al cent per cent

Aíto García Reneses enraona amb un àrbitre durant un partit a Fontajau

Aíto García Reneses enraona amb un àrbitre durant un partit a Fontajau / ANIOL RESCLOSA

Marc Brugués

Marc Brugués

Aíto García Reneses va acabar d’allò més empipat dissabte al vespre arran de la derrota contra el Tenerife (72-88). El Bàsquet Girona havia abaixat els braços ben d’hora i pràcticament no havia presentat batalla als canaris. La derrota va impedir els gironins atrapar, a la primera, l’objectiu de la temporada. Aquest vespre passa un altre tren, segurament més accessible, per tal que el Bàsquet Girona l’agafi i pugui celebrar, finalment, la permanència a l’ACB. Caldrà això sí, «molta més intensitat» que dissabte passat, perquè si no, el que sembla que ha de caure pel seu propi pes es pot acabar convertint en un malson. Ningú ho desitja. Ans al contrari. «Seria molt bonic i tenim moltes ganes de celebrar-ho a Fontajau amb la nostra afició», diu Èric Vila. Ara bé, un pas en fals avui combinat amb una victòria del Granada contra el Saragossa activaria el neguitòmetre. Els d’Aíto, això sí, tenen el roc a la faixa que una derrota del Granada avui també els donaria la salvació en cas que no s’aconseguís vèncer el Betis. Sigui com sigui, avui l’equip cercarà la victòria sense tenir els seus dos millors homes, Kameron Taylor i Marc Gasol, al cent per cent. A més a més, Quino Colom, tampoc gira gaire rodó. Tots tres miraran de forçar per la transcendència del partit, tot i que Aíto ja va explicar ahir que no estan en condicions òptimes per jugar.  

Malgrat la dinàmica negativa de joc i resultats d’ençà que de l’aturada per les finestres de seleccions, ben segur que els aficionats del Bàsquet Girona -i també tècnics i jugadors -haurien signat plantar-se a tres jornades pel final amb la paella pel mànec i una xarxa de seguretat de dues victòries. Ara bé, l’equip arriba justet al moment decisiu del curs i això, sumat, a l’estat físic dels jugadors més determinants pot ser un factor que jugui en contra. No hauria de ser decisiu perquè, el Bàsquet Girona ha demostrat saber competir i fer-ho bé durant molts moments de la temporada. Sense anar més lluny, en les victòries contra el Fuenlabrada (85-60) i el Granada (88-73), les dues úniques alegries de les darreres onze jornades.

Avui contra un altre rival de la part baixa, el repte és canviar el xip i activar-se de seguida, sense deixar que les errades en els llançaments facin abaixar els braços als jugadors gironins. «És incomprensible i inadmissible que passi», deia ahir Aíto que demanava recuperar «l’entusiasme» per encarar amb garanties les tres darreres jornades (Betis, Saragossa i Baskonia). El tècnic recordava, altre cop, que l’equip ha estat «incapaç» de trobar la versió d’abans de l’aturada. En aquest sentit, per a Aíto, l’estat físic de Taylor i Gasol no és cap excusa. «No em serveix dir que com que no hi són, no juguem amb intensitat».

El Betis arriba en clara dinàmica ascendent gràcies a quatre victòries en les sis darreres jornades. Atenció especial a l’ex del Manresa, Tyson Pérez, MVP contra el Bilbao i al jove dominicà de 19 anys, Jean Montero, dos dels jugadors més en forma del conjunt andalús.