El Comitè de Competició tanca parcialment la grada de Mestalla cinc partits i retira la vermella a Vinícius

També castiga econòmicament el club valencià amb 45.000 euros

Vinicius marxant després de l'expulsió a Mestalla

Vinicius marxant després de l'expulsió a Mestalla / EFE/ Kai Forsterling

Marcos López

Sanció històrica en el futbol espanyol. El Comitè de Competició ha acordat sancionar el València amb «el tancament parcial durant els cinc pròxims partits» de la Grada Mario Kempes de Mestalla. El lloc des d’on van sorgir els crits racistes contra Vinícius. A més, el Comitè també castiga econòmicament el club valencià amb 45.000 euros. 

A més, s’ha retirat també la targeta vermella a Vinícius perquè el Comitè de Competició també ha deixat «provat que, tal com va reflectir l’àrbitre a la seva acta, hi va haver crits racistes a Vinícius, jugador del Reial Madrid CF, durant l’esmentat partit, fet que va alterar el normal desenvolupament del partit i es van considerar molt greus les infraccions». 

En aquest sentit, el Comitè de Competició de la federació espanyola de futbol ha decidit «deixar sense efectes disciplinaris l’expulsió del D. Vinícius José De Oliveira Do Nascimento». 

A més, sosté l’òrgan disciplinari que «vistes les al·legacions i la proves videogràfiques i gràfiques aportades pel Reial Madrid Club de Futbol respecte a l’expulsió imposada en el minut 90 més 5 del partit al jugador D. Vinícius José De Oliveira Do Nascimento» ha decidit treure-li la vermella.