VIDEO: Així s'ha acomiadat Jordi Alba dels seus anys al Barça

Posa punt final a la seva etapa com a blaugrana, després d'onze temporades al primer equip

Captura del video

Captura del video / Instagram

Redacció

Jordi Alba deixa el Barça. Així ho comunicarà el futbolista, que posa punt final a la seva etapa com a blaugrana, després d'onze temporades al primer equip. El de l'Hospitalet de Llobregat tenia contracte amb el FC Barcelona fins al 30 de juny del 2024, però anticipa la seva sortida un any. El club li ha donat la llibertat de decidir què fer amb el futur i considera que és hora de concloure un cicle.

Així doncs, a Jordi Alba li resten dos partits més per tancar la seva etapa com a blaugrana: davant del Mallorca i Celta de Vigo. El partit contra el conjunt balear serà l'últim que disputi a l'Spotify Camp Nou i, d'aquesta manera, el club ja li prepara un homenatge per acomiadar-lo davant de tota l'afició culer; seguint els passos de Sergio Busquets.

A costa dels minuts que pugui disputar en aquests dos partits, Jordi Alba deixarà el Barça després de 458 partits –que podrien ser 460–, a més de 27 gols, 99 assistències i 18 títols. D'aquesta manera, el lateral es mantindrà a la novena posició de jugadors amb més partits disputats a la història del Barça, tan sols darrere de Messi, Xavi, Busquets, Iniesta, Piqué, Puyol, Migueli i Valdés. Tots ells coetanis, a excepció del 'Tarzan'.

Una vida blaugrana

Després de formar-se durant més de set anys a les categories inferiors del Barça, el club va decidir no comptar més amb ell el 2006, en el pas a Cadet. Allò va ser un cop dur per al Jordi, però no es va ensorrar i va posar rumb al Cornellà, que el portaria al Juvenil del València, prèvia cessió al Nàstic de Tarragona.

Al conjunt che va trigar a consolidar-se, però el 2012 es va apoderar del carril esquerre i les seves brillants actuacions van cridar l'atenció del Barça l'any d'Eurocopa. La malaltia d'Éric Abidal va obligar els blaugrana a reforçar-se al lateral esquerre de l'equip i el retorn de Jordi Alba va convèncer la direcció esportiva. El seu fitxatge, curiosament, es va consumar un dia després de les semifinals que van classificar Espanya per a la final davant Itàlia, on el de l'Hospitalet va anotar el segon dels quatre gols de la 'Roja', ja com a blaugrana.

Ràpidament, va aconseguir una plaça de titular indiscutible vestint de blaugrana. Va ser part d'un dels millors equips de la història del Barça, sent peça clau en, per exemple, el segon triplet de la història del club. Va formar una de les millors parelles de ball amb Leo Messi, amb qui va participar conjuntament en 34 gols.

Saber dir adéu

El rendiment del lateral s'havia vist notablement reduït les últimes temporades, sobretot en els partits de Champions League. El temps avança implacable per a tots els mortals, inclosos els futbolistes i Jordi Alba no n'ha estat una excepció.

El futbolista havia aconseguit mantenir la seva hegemonia al lateral esquerre davant l'arribada de suposats relleus que no van aconseguir fer-li mai ombra: Mathieu, Digne, Cucurella, Miranda o Junior Firpo. No corria ni defensava com abans, però el Jordi seguia sent el millor per ocupar aquesta posició.

Aquesta temporada, però, la irrupció d'Alejandro Balde ha estat una autèntica explosió. Una jubilació en tota regla. Amb 18 anys, el jugador del planter va asseure Jordi Alba, fent-li viure la seva temporada més complicada des que va arribar al Camp Nou. El de l'Hospitalet es va veure obligat a fer un pas al costat i exercir un rol de mentoria i lideratge apartat dels terrenys de joc.

Final a un cicle

La seva sortida va emmarcada juntament amb la de Sergio Busquets i sense oblidar la de Gerard Piqué, que va penjar les botes el mes de novembre passat. Amb l?adéu d?aquests tres futbolistes es posa fi als supervivents del millor Barça de la història. Només resisteix Sergi Roberto, que va renovar fins al 2024, i el protagonisme del qual no li va arribar fins al 2015, la temporada següent a aconseguir el triplet.

Li va tocar Valdés, Puyol, Xavi, Pedro, Iniesta, Messi -a costa de resoldre el seu futur amb el retorn a Barcelona sobre la taula-, i també Piqué, Busquets i Jordi Alba. És hora de nous lideratges, continuar amb la transició de poders i apostar per talents emergents. L'etapa més daurada del Barça arriba al final amb aquestes sortides tan sonades, però el futur que es construeix des de la capital catalana continua sent il·lusionant.