El Figueres ascendeix a Superlliga catalana i el Lloret haurà d'esperar

El conjunt selvatà haurà de disputar el play-off contra el Viladecans per una plaça a la nova categoria

El Figueres celebra amb l'afició l'ascens a Superlliga catalana

El Figueres celebra amb l'afició l'ascens a Superlliga catalana / Lluís Ribera

Jofre Amargant Bosch

Jofre Amargant Bosch

Final feliç per al Figueres amb l'ascens a Superlliga catalana en l'última jornada de lliga. Després de dos canvis d'entrenador i acomiadar-se abans d'hora de l'opció de tornar a Tercera Federació, l'equip de Víctor López s'ha assegurat una plaça a la nova categoria del futbol català (entre 3a RFEF i 1a catalana), en imposar-se per 2 a 1 Vilatenim al Mollet. Un gol en pròpia porta d'Hugo Pérez (12') i una diana de Pimentel (20') han permès sumar un triomf que certificava l'ascens.

L'altre equip de les comarques gironines que arribava amb opcions d'assegurar-se una plaça era el Lloret. Els selvatans no depenien d'ells mateixos i necessitaven sumar els tres punts i esperar una relliscada del Granollers o el Figueres. Els homes d'Albert Batllosera no han complert i han empatat 3 a 3 al camp del Parets. El Lloret ha pagat molt car un mal inici de partit en què perdien 3 a 0 al minut 20. Coneixedors que només els servia el triomf, han fet un pas endavant a la segona part per mirar de capgirar el duel. El conjunt costaner s'ha quedat a un pas de culminar la remuntada amb un doblet de Roca i un gol de Marc Vilà en el darrer quart d'hora. Ara, els lloretencs hauran de disputar un play-off d'ascens amb el Viladecans per decidir quins dels dos equips acaba ascendint a Superlliga catalana.

Pel que fa a la resta d'equips gironins que ja estaven a la categoria, queden de la següent manera. L'Escala, com a campió, jugarà a 3a RFEF, el Palamós ho farà a Superlliga després de certificar l'ascens l'anterior jornada i Bescanó, Can Gibert, Banyoles i Bosc de Tosca continuaran un any més a 1a catalana.

La remodelació de 3a RFEF

En cas de derrota en el play-off, el Lloret podria acabar ascendint a Superlliga catalana si s'aprova el canvi en el pla de competició per a la pròxima temporada a 3a RFEF. D'aquesta manera, s'ampliaran de 16 a 18 els equips a la categoria, evitant així que alguns equips no perdin la categoria i més equips de 1a catalana acabin pujant a Superlliga. La decisió final s'ha de prendre el 26 de juny, en què la Comissió Delegada de la RFEF ha d'aprovar el nou pla. Si es dona el vistiplau, l'efecte dòmino podria tenir implicacions a 2a catalana i les categories per sota.