PREMIS ATENEA

Bases Premis Atenea 2023

La gala de l'esport gironí

Diari de Girona convoca la primera edició dels Premis Atenea, amb l’objectiu de valorar, visibilitzar i premiar l'esforç, el talent i els èxits esportius de la província de Girona. 

Els guardons consten de cinc categories amb la vocació de prestigiar tots els àmbits del món esportiu ja siguin esportistes, membres de l’staff tècnic, directius, clubs o equips.

L’acte tindrà lloc el dia 29 de juny de 2023 al GEIEG de Sant Ponç, Girona, a les 20 hores.

Candidatures

Els candidats seran persones o clubs esportius que per la seva trajectòria, resultats, èxits o rendiment esportiu hagin sigut un referent al territori. 

Es podran proposar candidatures, a través d’un formulari web, del 2 a l’11 de juny. La participació serà oberta. Es podran presentar tantes candidatures com es vulguin per a totes les categories. S’hauran d’explicar els motius pels quals la persona/entitat/equip propostes es mereix el premi. 

Deliberació i votació

Diari de Girona seleccionarà 3 finalistes d’entre tots els candidats de cada categoria. Els seleccionats s’anunciaran la setmana anterior a l’acte.

Posteriorment, un jurat únic avaluarà els finalistes i decidirà a qui es concedeixen els premis per a cadascuna de les categories, de conformitat amb els seus propis criteris. En cas d’empat, es comptarà doble el vot del representant de Diari de Girona.

El dia de l'esdeveniment es faran públics els guanyadors.

El jurat

El jurat estarà format per Eduard Recio, president del Girona CH, Stefi Batlle, CEO del Bàsquet Girona, Francesc Cayuela, president del GEiEG, Delfí Geli, President del Girona Futbol Club, un representant de l’Uni i Jordi Roura, Cap d’Esports de Diari de Girona.

Categories i criteris de valoració

Premi Atenea per Jove Promesa: Per l'esportista jove (no sènior) de més projecció de l'any. Que hagi estat seleccionat per la selecció catalana, l'espanyola i/o l'hagin fitxat per algun equip de més categoria.

  • Premi Atenea per Valors d'un Club: Per la tasca de formació que fa un club. Per fomentar i promoure entre els infants i adolescents els valors i els aprenentatges positius de l'esport.
  • Premi Atenea per Gest Esportiu Exemplar: Per l'esportista, equip o club que hagi protagonitzat algun gest de joc net (fairplay) durant la temporada.
  • Premi Atenea per Llarga Trajectòria: Per a un referent que hagi dedicat la seva vida a un esport determinat. Ja sigui entrenador, exjugador, president, membre, staff, club centenari...
  • Premi Atenea per Millor Esportista: Pel millor esportista o equip de la temporada, sigui per resultats, èxits o rendiment esportiu.