Diari de Girona organitza la gala dels Premis Atenea per reconèixer el talent esportiu gironí

Els guardons, que tindran cinc categories, s'entregaran al GEiEG de Sant Ponç el pròxim 29 de juny a les 20h

Un entrenament d'un equip de la base del Bàsquet Girona a Santa Eugènia

Un entrenament d'un equip de la base del Bàsquet Girona a Santa Eugènia / Bàsquet Girona

Redacció

Cinc categories, cinc reconeixements. Diari de Girona convoca la primera edició dels Premis Atenea, amb l'objectiu de valorar, visibilitzar i premiar l'esforç, el talent i els èxits esportius de la província. Hi haurà guardons per a la millor jove promesa, pels valors d'un club, per al gest esportiu exemplar, per a una llarga trajectòria en el món de l'esport, i per al millor esportista gironí de la temporada. Tot plegat, amb els lectors proposant els seus candidats a través de www.diaridegirona.cat i, tot seguit, un jurat d'experts triant entre els tres finalistes de cada categoria. L'acte de lliurement es farà el pròxim dijous 29 de juny a les 20h a les instal·lacions del GEiEG de Sant Ponç. Els premis estan organitzats per Diari de Girona, amb el patrocini de Clínica Bofill i Actúa Serveis Mèdics, el suport del GEiEG i amb la col·laboració principal d'Esportcat-Generalitat de Catalunya, MGC Mútua, Conforama i Munich.

Girona tanca una temporada esportiva excepcional. Ha sigut un any històric, amb quatre equips competint a l'elit del futbol, el bàsquet masculí i femení, i l'hoquei. L'afició ha respost, i els partits del Girona, el Bàsquet Girona, l'Uni i el Garatge Plana han portat a Montilivi, Fontajau i Palau 2 més de 380.000 espectadors. Aquests equips sèniors de la màxima categoria són el mirall per als joves que pugen, i també una mostra del potencial de les comarques gironines. Per això els membres del jurat seran, al costat del president del GEiEG, Francesc Cayuela, i del Cap de Redacció de Diari de Girona, Jordi Roura, Eduard Recio, president del Girona CH, Stefi Batlle, CEO del Bàsquet Girona, Delfí Geli, president del Girona FC, i un/a representant de l'Uni.

L'accés a la gala serà lliure, prèvia inscripció a través de www.diaridegirona.cat. Igualment allà els lectors també hi podran fer tantes propostes com vulguin, tenint en compte que els/les candidates seran persones o clubs esportius gironins que per la seva trajectòria, resultats, èxits o rendiment esportiu hagin sigut un referent al territori. Es podran proposar candidatures, a través d'un formulari web, del 2 a l'11 de juny. La participació serà oberta i il·limitada, però això sí, s'hauran d'explicar els motius pels quals la persona/entitat/equip propostes es mereix el reconeixement. Tot seguit, Diari de Girona seleccionarà 3 finalistes d'entre tots els candidats de cada categoria, aquests finalistes s'anunciarien la setmana anterior a l'acte, i el jurat n'escollirà els guanyadors, que es faran públics durant la gala del 29 de juny.

Categories i criteris de valoració

Premi Atenea per Jove Promesa: Per l'esportista jove (no sènior) de més projecció de l'any. Que hagi estat seleccionat per la selecció catalana, l'espanyola i/o l'hagin fitxat per algun equip de més categoria.

Premi Atenea per Valors d'un Club: Per la tasca de formació que fa un club. Per fomentar i promoure entre els infants i adolescents els valors i els aprenentatges positius de l'esport.

Premi Atenea per Gest Esportiu Exemplar: Per l'esportista, equip o club que hagi protagonitzat algun gest de joc net (fairplay) durant la temporada.

Premi Atenea per Llarga Trajectòria: Per a un referent que hagi dedicat la seva vida a un esport determinat. Ja sigui entrenador, exjugador, president, membre, staff, club centenari...

Premi Atenea per Millor Esportista: Pel millor esportista o equip de la temporada, sigui per resultats, èxits o rendiment esportiu.