Cinc categories, cinc reconeixements. Diari de Girona convoca la primera edició dels Premis Atenea, amb l'objectiu de valorar, visibilitzar i premiar l'esforç, el talent i els èxits esportius de la província. Hi haurà guardons per a la millor jove promesa, pels valors d'un club, per al gest esportiu exemplar, per a una llarga trajectòria en el món de l'esport, i per al millor esportista gironí de la temporada. Tot plegat, amb els lectors proposant els seus candidats a través de www.diaridegirona.cat i, tot seguit, un jurat d'experts triant entre els tres finalistes de cada categoria. L'acte de lliurement es farà el pròxim dijous 29 de juny a les 20h a les instal·lacions del GEiEG de Sant Ponç. Els premis estan organitzats per Diari de Girona, amb el patrocini de Clínica Bofill i Actúa Serveis Mèdics, el suport del GEiEG i amb la col·laboració principal d'Esportcat-Generalitat de Catalunya, MGC Mútua, Conforama i Munich.

Girona tanca una temporada esportiva excepcional. Ha sigut un any històric, amb quatre equips competint a l'elit del futbol, el bàsquet masculí i femení, i l'hoquei. L'afició ha respost, i els partits del Girona, el Bàsquet Girona, l'Uni i el Garatge Plana han portat a Montilivi, Fontajau i Palau 2 més de 380.000 espectadors. Aquests equips sèniors de la màxima categoria són el mirall per als joves que pugen, i també una mostra del potencial de les comarques gironines. Per això els membres del jurat seran, al costat del president del GEiEG, Francesc Cayuela, i del Cap de Redacció de Diari de Girona, Jordi Roura, Eduard Recio, president del Girona CH, Stefi Batlle, CEO del Bàsquet Girona, Delfí Geli, president del Girona FC, i un/a representant de l'Uni.

L'accés a la gala serà lliure, prèvia inscripció a través de www.diaridegirona.cat. Igualment allà els lectors també hi podran fer tantes propostes com vulguin, tenint en compte que els/les candidates seran persones o clubs esportius gironins que per la seva trajectòria, resultats, èxits o rendiment esportiu hagin sigut un referent al territori. Es podran proposar candidatures, a través d'un formulari web, del 2 a l'11 de juny. La participació serà oberta i il·limitada, però això sí, s'hauran d'explicar els motius pels quals la persona/entitat/equip propostes es mereix el reconeixement. Tot seguit, Diari de Girona seleccionarà 3 finalistes d'entre tots els candidats de cada categoria, aquests finalistes s'anunciarien la setmana anterior a l'acte, i el jurat n'escollirà els guanyadors, que es faran públics durant la gala del 29 de juny.

Categories i criteris de valoració

Premi Atenea per Jove Promesa: Per l'esportista jove (no sènior) de més projecció de l'any. Que hagi estat seleccionat per la selecció catalana, l'espanyola i/o l'hagin fitxat per algun equip de més categoria.

Premi Atenea per Valors d'un Club: Per la tasca de formació que fa un club. Per fomentar i promoure entre els infants i adolescents els valors i els aprenentatges positius de l'esport.

Premi Atenea per Gest Esportiu Exemplar: Per l'esportista, equip o club que hagi protagonitzat algun gest de joc net (fairplay) durant la temporada.

Premi Atenea per Llarga Trajectòria: Per a un referent que hagi dedicat la seva vida a un esport determinat. Ja sigui entrenador, exjugador, president, membre, staff, club centenari...

Premi Atenea per Millor Esportista: Pel millor esportista o equip de la temporada, sigui per resultats, èxits o rendiment esportiu.